Lammespyd & salat
SPONSORERET indhold

Teriyakilam & salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gulerødderne får fint modspil af den rå aromatiske ingefær.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
04. mar. 2016 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

400 g lammekød, f.eks. culotte eller bov
1 spsk olie
salt, peber
3-4 spsk teriyakisauce
1 tsk honning
1-2 fed knust hvidløg

Salat af gule­rødder & ingefær:
3-4 gulerødder, gerne forskelligtfarvede
1 groftskåret rødløg
1 bdt. snittede forårsløg
1-2 spsk fintsnittet eller reven ingefær
1 bdt. koriander

Dressing:
1 spsk olivenolie
limesaft
1-2 tsk honning
1 spsk ristede sesamfrø
lime

300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du: Skær lamme­kødet i pænt store tern, kom dem i en skål, og vend dem med olie, salt, peber, teriyakisauce, honning og hvidløg. Sæt kødet på spid, og grill eller steg dem i 10 minutter i alt. Vend dem jævnligt. Høvl gulerødderne i lange, tynde strimler, og bland, eller anret dem med de øvrige ingredienser. Rør dressingen sammen, og smag den godt til, før den vendes med salaten, der drysses med sesamfrø. Server med lime og fuldkornsbrød.  

Energi pr. person: 480 kcal, fedt 29%, protein 26%, kulhydrat 45%