Teriyakilam & salat
Gulerødderne får fint modspil af den rå aromatiske ingefær.
Ingredienser
400 g lammekød, f.eks. culotte eller bov
1 spsk olie
salt, peber
3-4 spsk teriyakisauce
1 tsk honning
1-2 fed knust hvidløg
Salat af gulerødder & ingefær:
3-4 gulerødder, gerne forskelligtfarvede
1 groftskåret rødløg
1 bdt. snittede forårsløg
1-2 spsk fintsnittet eller reven ingefær
1 bdt. koriander
Dressing:
1 spsk olivenolie
limesaft
1-2 tsk honning
1 spsk ristede sesamfrø
lime
300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du: Skær lammekødet i pænt store tern, kom dem i en skål, og vend dem med olie, salt, peber, teriyakisauce, honning og hvidløg. Sæt kødet på spid, og grill eller steg dem i 10 minutter i alt. Vend dem jævnligt. Høvl gulerødderne i lange, tynde strimler, og bland, eller anret dem med de øvrige ingredienser. Rør dressingen sammen, og smag den godt til, før den vendes med salaten, der drysses med sesamfrø. Server med lime og fuldkornsbrød.
Energi pr. person: 480 kcal, fedt 29%, protein 26%, kulhydrat 45%