SPONSORERET indhold
Thai-mørbrad
Mørbraden steges hel med lime og chili, skæres i skiver og blandes med en krydret salat af bl.a. spirer, basilikum, koriander, peberfrugt og nudler.
4
Ingredienser
1 afpudset mørbrad, ca. 500 g
1 tsk salt
1 spsk fintreven skal af ubehandlet lime
1 udkernet, fintsnittet rød chili
2 tsk olie
1 dl bouillon.
Dressing:
1-2 knuste fed hvidløg
1 finthakket skalotteløg
1 udkernet, fintsnittet rød chili
1 fintsnittet kafirlimeblade
¼ dl limesaft
¼ dl fishsauce
2 tsk palmesukker.
Fyld:
300 g ægnudler
2 udkernede, snittede peberfrugter
75 g sukkerærtespirer
stilke af 1 lille bdt basilikum
stilke af 1 lille bdt koriander.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:490 Kcal
-
Fedt:18 %
-
Protein:32 %
-
Kulhydrat:50 %
Sådan gør du
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt, lime og chili. Varm fedtstoffet i en gryde – olien skal være varm – og brun hurtigt mørbraden på alle sider 1-2 minutter i alt.
- Hæld væden ved, skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg 7-8 minutter på hver side, i alt ca. 15 minutter. Tag kødet op og lad det trække.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
- Bland alt det grønne med nudler og kødet skåret i tykke skiver, dryp dressingen over og bland salaten med let hånd.