Opskrift på thai-mørbrad
SPONSORERET indhold

Thai-mørbrad

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mørbraden steges hel med lime og chili, skæres i skiver og blandes med en krydret salat af bl.a. spirer, basilikum, koriander, peberfrugt og nudler.

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
18. jan. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 afpudset mørbrad, ca. 500 g
1 tsk salt
1 spsk fintreven skal af ubehandlet lime
1 udkernet, fintsnittet rød chili
2 tsk olie
1 dl bouillon.

Dressing:
1-2 knuste fed hvidløg
1 finthakket skalotteløg
1 udkernet, fintsnittet rød chili
1 fintsnittet kafirlimeblade
¼ dl limesaft
¼ dl fishsauce
2 tsk palmesukker.

Fyld:
300 g ægnudler
2 udkernede, snittede peberfrugter
75 g sukkerærtespirer
stilke af 1 lille bdt basilikum
stilke af 1 lille bdt koriander.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    18 %
  • Protein:
    32 %
  • Kulhydrat:
    50 %

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt, lime og chili. Varm fedtstoffet i en gryde – olien skal være varm – og brun hurtigt mørbraden på alle sider 1-2 minutter i alt.
  2. Hæld væden ved, skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg 7-8 minutter på hver side, i alt ca. 15 minutter. Tag kødet op og lad det trække.
  3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
  4. Bland alt det grønne med nudler og kødet skåret i tykke skiver, dryp dressingen over og bland salaten med let hånd.