Thai-style kyllingekødboller i spicy nudelsuppe
SPONSORERET indhold

Thai-style kyllingekødboller i spicy nudelsuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn varmende og spicy suppe med sprød grønt, saftige kødboller og nudler.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
24. feb. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min

Ingredienser

400 g hakket kyllingekød, (skinkekød kan også bruges)
2 fed hvidløg, fintrevet
ca. 3 cm citrongræs, finthakket
2 cm frisk ingefær, fintrevet
2 spsk sorte sesamfrø
1 fintskåret forårsløg
evt. 1 spsk finthakket thaibasilikum
1 spsk sød soja, kan udelades
neutral olie til at stege i
Suppe:
1 liter god hønsebouillon
frisk ingefær efter smag, skåret i tynde skiver
frisk chili efter smag, skåret i tynde skiver
1 stængel citrongræs
1 stor gulerod skåret i tynde stave
1 bakke bønnespirer
forårsløg i skiver
evt. fintsnittet spidskål, sukkerærter, gul peber, porrer eller andre grøntsager, skåret i tynde stave eller skiver
400 g nudler
salt

Sådan gør du:

Bland kyllingekød med resten af ingredienserne til kødbollerne. Form dem til små kugler med en teske som dyppes i vand. Steg kødbollerne ved middelvarme i olie til de er gyldne på alle sider. Lad dem stå, mens suppen laves.

Kog hønsebouillonen op med chili, citrongræs og ingefær og smag den til med salt. Kog nudlerne separat som anvist på pakken, og fordel dem i skåle. Tilsæt grøntsagerne og kødbollerne til suppen, og lad den koge op. Hæld med det samme over nudlerne, server straks.

Prøv også kødpie med svampe og løg

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/