Thaiforårsruller med sød chilisauce
Foto: Mikkel Adsbøl
Hendes Verden

Thaiforårsruller med sød chilisauce - opskrift fra Hendes Verden

Thaiforårsruller med sød chilisauce

Af Bente Nissen Lundsgaard 29.jan.2015 Mad

4 personer - som forret, der bliver 20 stk.

Thaiforårsruller med sød chilisauce
1 spsk. olie
200 g hakket svinekød, maks. 10 % fedt
1 fed presset hvidløg
100 g revne gulerødder
150 g fintsnittet hvidkål eller spidskål
1 tsk. sambal oelek
4 spsk. fishsauce
1 spsk. sojasauce
1 spsk. sukker
1 spsk. limesaft
evt. 50 g bønnespirer
50 g glasnudler
15-20 forårsrulleplader (Tyj spring roll pastry 19 x 19 cm købes frosne i større supermarkeder eller i specialbutikker)
1 sammenpisket æggehvide eller 1 helt æg
olie til friturestegning
Thaisalat:
½ icebergsalat
1 mangofrugt
4 gulerødder
1 agurk
2 forårsløg
Marinade:
2 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
Desuden:
3 spsk. hakkede peanuts
Tilbehør:
sød chilisauce

  1. Varm olien op i en dyb stegepande. Svits svinekødet sammen med hvidløg, til det har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, kål, fishsauce, sojasauce, sukker, chili og evt. bønnespirer. Svits det ca. 5 min. Hæld blandingen op i en sigte, og lad evt. overskydende væske dryppe fra.
  2. Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft, og vend dem i kødblandingen.
  3. Læg en dejplade på et skærebræt, vend den ene spids ind mod dig selv. Kom 1 stor spsk. fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne, og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Herefter rulles dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.
  4. Varm olien op i en gryde. Olien skal kun gå 2 cm op i gryden. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Hav altid et tungt grydelåg klar, hvis du skulle være så uheldig, at der går ild i olien. Læg låget over. Sluk for gryden. Sprøjt aldrig vand på brændende friture.
  5. Server rullerne med sød chilisauce.
  6. Snit salaten. Skræl mangofrugten, og skær den i både. Skær gulerødderne i tynde stænger. Skær agurken i kvarte skiver. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend i salaten. Drys peanuts over.
Læs alt om Kød Thai mad Hovedret
Henter...