Nudler med ingefærkrydret kød
Foto: Tia Borgsmidt Lækre thainudler med krydret kød.

Thainudler med ingefærkrydret kød

Skøn opskrift på velsmagende thainudler med ingefærkrydret kød. Retten kan laves med enten hakket kyllinge- eller svinekød og er tilmed nem at lave i en travl hverdag.

printer Print
plate 4 personer

400 g hakket svinekød eller hakket kylling
2 spsk. olie
4 spsk. sojasauce
2 spsk. ahornsirup
250 g broccolibuketter
200 g ægnudler

Dressing:

1 spsk. olie
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
4 spsk. limesaft
2 spsk. fishsauce
2 tsk. sukker
1 tsk. finthakket rød chili eller sambal oelek

Desuden:

1 lille bdt. frisk koriander
4 spsk. peanuts
2 dl små tern af ananas eller mango
evt. 1 renset friskhakket rød thaichili eller 1-2 tsk. anden rød chili

Tilbehør:

sambal oelek og sojasauce

Sådan gør du:

  1. Steg kødet i olie på en pande, til det har skiftet farve.
  2. Tilsæt sojasauce og ahornsirup. Steg, til kødet er gyldent, mens der vendes rundt i det hele tiden. Tag kødet fra panden.
  3. Kom 1 spsk. olie på panden, og steg broccolibuketterne 2-3 min.
  4. Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen. Kom dem i en si, og overbrus dem med koldt vand. Afdryp.
  5. Anret kød, broccoli og nudler i skåle. Pisk dressingen sammen, og dryp den over. Fordel koriander, peanuts og tern af ananas samt evt. chili over.
Se, hvad vi ellers skriver om: Thai-mad, Nem aftensmad, Nudler og Hovedret