Opskrift på Tom kha gai thaisuppe
SPONSORERET indhold

Thaisuppe – Tom kha gai

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
17. nov. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 tsk jordnøddeolie
1 spsk citrongræs
2 spsk friskreven ingefær
1 knust fed hvidløg
2-3 fintsnittede thai-chili
3-4 fintsnittede kafirlimeblade
¼ tsk gurkemeje
1 dåse kokosmælk light (4 dl)
ca. 1 l hønsebouillon
1 spsk fishsauce
400 g kogt eller stegt kyllingekød
2-3 snittede forårsløg
1-2 spsk limesaft
lidt hakket koriander.

Servering:
400 g kogte ægnudler
mynte og koriander
1 håndfuld sukkerærtespirer.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    660 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    48 %

Sådan gør du

Kom nudlerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække.
Varm olien og sautér citrongræs, ingefær, hvidløg, chili samt limeblade og gurkemeje under omrøring et par minutter. Hæld kokosmælk, bouillon samt fishsauce ved og lad det hele småsnurre 8-10 minutter. Bland kyllingekødet i og smag til med forårsløg, lime og koriander.
Afdryp og fordel nudlerne i skåle med suppen over og top med mynte og koriander samt spirer.