SPONSORERET indhold
Timianflæskesteg med hvidkålssalat
Af: Betina Hastoft / Opskrift Susanne Engelstoft Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
(6 pers.)
Ingredienser
1½ kg flæskesteg
1 spsk. salt
8 laurbærblade
4 spsk. frisk timian
1 spsk. salt
Hvidkålssalat:
¼ hvidkål
200 g jordskokker
1 rødt æble
30 g græskarkerner
1 dl tynde porreringe
Dressing:
2 spsk. grov sennep
1 spsk. honning
½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. rapsolie
salt og rosa peberkorn
Sauce:
stegesky
1 dl æblecider
2 dl madlavningsfløde 18 %
lille bundt frisk timian
salt og peber
Tilbehør:
1½ kg kogte kartofler
- Sørg for, at der kommer salt mellem alle sværene. Klip laurbærbladene i to på langs. Stik de halve laurbærblade ned mellem sværene.
- Bland timian og salt sammen, og fordel saltet på kødet i et jævnt lag. Lad gerne stegen stå 1 døgn og trække i køleskabet, i et fad med klæde over.
- Indstil ovnen på 200 gr., og stil stegen midt i en kold ovn i ca. 1½ time. Stegetermometeret skal vise 65 gr. i midten af kødet. Hvis sværen ikke er sprød ved 55 gr., skru da ovnen op på 250 gr., og giv den god varme de sidste 10 til 15 min.
- Skær hvidkålen i tynde strimler, og blancher dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen i ca. 1 min. Kom kålen i en si, og hæld kortvarigt koldt vand over. Læg hvidkålen på et klæde, så vandet suges væk.
- Skræl jordskokkerne, og skær dem i helt tynde skiver. Skær æblet i små tern, og kom æble og jordskokker i en skål med hvidkålen. Tilsæt græskarkerner og tyndtskåret porre.
- Pisk dressingen sammen, og vend den straks i salaten.
- Fjern fedtlaget fra stegeskyen. Kom stegesky og æblecider på panden, og bring det i kog. Ryst fløden godt, og kom den på panden. Rør i saucen, til den koger, og lad den koge 1 min. Hak lidt frisk timian, og kom den i sammen med salt og peber.
- Skær stegen i skiver, og server den med salat, sauce og kartofler.