Timianflæskesteg med hvidkålssalat
SPONSORERET indhold

Timianflæskesteg med hvidkålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Betina Hastoft / Opskrift Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Betina Hastoft
06. nov. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(6 pers.)

Ingredienser

1½ kg flæskesteg
1 spsk. salt
8 laurbærblade
4 spsk. frisk timian
1 spsk. salt
Hvidkålssalat:
¼ hvidkål
200 g jordskokker
1 rødt æble
30 g græskarkerner
1 dl tynde porreringe
Dressing:
2 spsk. grov sennep
1 spsk. honning
½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. rapsolie
salt og rosa peberkorn
Sauce:
stegesky
1 dl æblecider
2 dl madlavningsfløde 18 %
lille bundt frisk timian
salt og peber
Tilbehør:
1½ kg kogte kartofler

  1. Sørg for, at der kommer salt mellem alle sværene. Klip laurbærbladene i to på langs. Stik de halve laurbærblade ned mellem sværene.
  2. Bland timian og salt sammen, og fordel saltet på kødet i et jævnt lag. Lad gerne stegen stå 1 døgn og trække i køleskabet, i et fad med klæde over.
  3. Indstil ovnen på 200 gr., og stil stegen midt i en kold ovn i ca. 1½ time. Stegetermometeret skal vise 65 gr. i midten af kødet. Hvis sværen ikke er sprød ved 55 gr., skru da ovnen op på 250 gr., og giv den god varme de sidste 10 til 15 min.
  4. Skær hvidkålen i tynde strimler, og blancher dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen i ca. 1 min. Kom kålen i en si, og hæld kortvarigt koldt vand over. Læg hvidkålen på et klæde, så vandet suges væk.
  5. Skræl jordskokkerne, og skær dem i helt tynde skiver. Skær æblet i små tern, og kom æble og jordskokker i en skål med hvidkålen. Tilsæt græskarkerner og tyndtskåret porre.
  6. Pisk dressingen sammen, og vend den straks i salaten.
  7. Fjern fedtlaget fra stegeskyen. Kom stegesky og æblecider på panden, og bring det i kog. Ryst fløden godt, og kom den på panden. Rør i saucen, til den koger, og lad den koge 1 min. Hak lidt frisk timian, og kom den i sammen med salt og peber.
  8. Skær stegen i skiver, og server den med salat, sauce og kartofler.