Tiramisu-lagkage
SPONSORERET indhold

Tiramisu-lagkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vinder af 2. præmien i DM i lagkage 2015.

Af: Jens Bach Foto: Jens Bach
25. mar. 2015 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

80 g smør + lidt til formen (usaltet)
280 g sukker
2 store æg
240 g mel
1 spsk. bagepulver
¼ tsk. salt
2½ dl sødmælk
½ tsk. vaniljeessens
Ladyfingers:
3 store æg
60 g sukker
80 g mel
1 spsk. maizenamel
½ vaniljestang
lidt flormelis
Sirup:
2½ dl vand
3 tsk. instant kaffe
3 spsk. sukker
¾ dl kahlua (kaffelikør)
Fyld og glasur:
3 dl piskefløde
400 g mascarponeost
¾ dl kahlua
30 g flormelis
Kaffebønner:
50 g ren rå marcipan
15 g flormelis
10 g kakao
10 g glukosesirup + Drys: Kakao

  1. Tænd ovnen på 190 grader. Læg bagepapir i bunden af en springform (25 cm i diameter), og smør siderne.
  2. Rør smør og sukker godt sammen, og rør ét æg i ad gangen. Sigt mel, bagepulver, salt og maizena i, og tilsæt mælk og vaniljeessens. Rør hurtigt rundt, og hæld dejen i springformen.
  3. Sæt kagen i ovnen i 30-40 min. Mærk efter med en tandstikker, om kagen er færdig. Afkøl kagen på en bagerist.
  4. Ladyfingers:
    Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, og tilsæt halvdelen af sukkeret, mens hviderne piskes seje.
  5. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af det resterende sukker. Hæld vaniljesukker og resten af sukkeret i æggeblommerne, og pisk det lyst og luftigt. Sigt mel og maizena i, og vend rundt med lidt af hviderne. Vend resten af hviderne i.
  6. Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tyl (1 cm), og sprøjt dejen ud i 8 cm’s længde på en bageplade med bagepapir. Drys dem med lidt flormelis. Bag kagerne lysebrune i ovnen i ca. 10 min. Afkøl på en bagerist.
  7. Sirup:
    Hæld vand, kaffe, sukker og kahlua i en gryde, og lad det småsimre i ca. 45 min., eller til det er reduceret til den halve. Afkøl helt.
  8. Fyld og glasur:
    Pisk fløden til let skum. Pisk marscarpone, kahlua og flormelis til en ensartet masse, og vend forsigtigt flødeskummet i.
  9. Kaffebønner:
    Ælt marcipan, flormelis, kakao og sirup sammen, og form til små, ovale æg. Giv dem et tryk, så de ligner kaffebønner.
  10. Saml kagen:
    Læg kagen på et kagefad, og flæk i 2 lige tykke bunde. Flyt den øverste bund over på en tallerken, og fordél siruppen over de 2 bunde. Læg det halve af fyldet på den nederste bund, læg den øverste bund ovenpå, og fordél resten af fyldet jævnt på toppen. Smør en anelse af fyldet på siden af kagen, og sæt ladyfingers hele vejen rundt. Skær dem evt. lidt til i bunden, så de stikker lige langt op over kanten på kagen. Drys kakao på toppen, og fordél kaffebønnerne på kagen.