Toscatærte
SPONSORERET indhold

Toscakage med æbler og nødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er højsæson for nødder, så der er faktisk en god undskyldning for at bage denne lækre toscakage med hasselnødder og mandler.

Af: Mai Knauer Foto: Columbus Leth
21. okt. 2019 | Opskrift | Hjemmet
1 tærteform (23 x 27 cm) | Total: 20 min

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Tærtedej:
125 g smør
200 g mel
2 spsk. koldt vand
1 tsk. reven citronskal
Fyld:
75 g mandler
75 g hasselnødder
100 g smør
1½ dl sukker
1 spsk. honning
2 spsk. mel
4-5 æbler

Sådan bager du toscakage

1. Kom smør, mel og vand i en foodprocessor, og rør det jævnt. Tilsæt citronskal, og kør igen.

2. Beklæd en tærteform (23 x 27 cm) med bagepapir, og spred dejen ud deri. Prik bunden med en gaffel, så den ikke bobler op under bagningen. Stil den i køleskabet i mindst 1 time.

3. Skold mandlerne, og smut dem. Stil dem i ovnen ved 200 grader i et ildfast fad, til de er gyldne, ca. 8 min.

4. Hasselnødderne skal ligeledes en tur i ovnen i 8 min., til skallen kan smuldres af.

5. Smelt smørret i en gryde, det må ikke blive brunt. Tilsæt sukker, honning og mel. Lad det lige nå kogepunktet, inden mandler og hasselnødder kommes i, og sluk så for gryden.

6. Skyl æblerne, og skær kernehuset bort. Skær æblerne i tynde både, og fordel dem på tærtedejen. Hæld den flydende nøddeblanding over æblerne.

7. Bag kagen i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. (evt. med folie over de sidste 5 min.).