Trifli med blommer
En super lækker søndagsdessert, hvor vaniljecremen er gjort lettere og fløden helt droppet.
Ingredienser
Trifli
300 g blommer
3 spsk rørsukker
½-1 tsk stødt kanel
12 amaretti-makroner – marcipanmakroner
Vaniljecreme:
1 æggeblomme
2 spsk sukker
3 tsk hvedemel
korn af 1 fed vaniljestang
1,5 dl sødmælk
Pynt:
Evt. citronmelisse
Sådan gør du:
Flæk og udsten blommerne. Læg dem på en plade med bagepapir og drys sukker og kanel på. Bag dem ved 150° 10-15 min., så de stadig beholder deres facon. Lad dem afkøle og lav cremen imens. Pisk æggeblomme, sukker, mel og vaniljekorn i en gryde med mælk, bring cremen i kog og kog den igennem under omrøring. Lad den afkøle. Læg blommer, makroner og creme lagvis i glas og server, evt. med et blad citronmelisse.
240 kcal. pr. person Traditionel trifli 460 kcal. pr. person