Tunfiskeæggekager med salat
SPONSORERET indhold

Tunfiskeæggekager med salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og lækker forret med tunfisk og æg

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
05. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
1 dåse tunfisk i olie
4 æg
4 spsk cremefraiche eller fløde
1-2 spsk konc. tomatpuré
50 g revet ost
2 stilke bladselleri (finthakket)
¼ løg (finthakket)
salt og peber
Endvidere:
1 pose blandede salater
1 citron
1-2 tsk dijonsennep
2 spsk jomfruolivenolie
salt og peber
kapers og persille eller dild

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Hæld tunfisken til afdrypning i en sigte. Pisk æg sammen med cremefraiche eller fløde og tomatpuré. Tilsæt revet ost, bladselleri og løg. Mos tunfiskekødet med en gaffel og rør det i æggemassen. Smag til med salt og peber og fordel ”dejen” i 6 smurte kokotter eller muffinforme. Bag dem midt i ovnen 25-35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte.
  2. Skyl og slyng salaten. Skær 6 tynde både af citronen og pres resten. Pisk sennep sammen med ½ spsk citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Vend salaterne med dressingen og anret på 6 tallerkner. Vend tunfiskekagerne ud af formene og læg dem ved. Pynt med citronbåde, kapers og dild eller persille.