Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Tunfiskeburger
Foto: Thomas Hergaard

Tunfiskeburger - opskrift fra Hjemmet

Tunfiskeburger

Nem hverdagsmad med tun fra dåse - her får du opskriften på en lækker burger, du kan lave med 'tun-bøffer'

(4 personer)
Print

Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 dåser tunfisk i vand eller olie
2 tsk dijonsennep
150 g lyst brød uden skorpe (smuldret/revet)
2 usprøjtet citron (fintrevet skal + 1 spsk saft)
6 spsk hakket persille
4 spsk hakket løg
2 æg
salt og peber
2 spsk olie
Dressing:
2 dl græsk yoghurt, fromage frais eller cremefraiche
2 tsk dijonsennep
2 spsk hakket løg
2 spsk hakkede kapers
2 syltet agurk eller 3-4 cornichoner (hakket)
2-4 spsk hakket persille
salt og peber
Tilbehør:
4 burgerboller
salat

  1. Lad tunfisken dryppe af og rør den sammen med alle ingredienser undtagen olie.
  2. Form massen til 4-8 bøffer og læg dem i køleskabet.
  3. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  4. Steg tunbøfferne på en pande med olie ca. 4 min. på hver side.
  5. Server i lune boller med salat og dressing.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Nem aftensmad og Hovedret