Ingredienser
Tunfrikadeller:
1 skive daggammelt brød (uden skorpe)
1 dl mælk
4 kviste bredbladet persille
2 kviste oregano
1 dåse tun i olie
1 spsk. parmesanost
1 spsk. citronskal (økologisk)
1 æg
Tomatsovs:
250 g friske små tomater
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. rosiner
1 spsk. pinjekerner
2 kviste bredbladet
persille
evt. lidt chiliflager
salt og peber
1 nip sukker
- Udblød brødet i mælken.
- Pil bladene af persille og oregano, og hak fint.
- Rør tun, udblødt brød, krydderurter, friskrevet citronskal, friskrevet ost og æg sammen. Smag til med salt og peber.
- Form farsen til små frikadeller, og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
- Tomatsovs:
Skyl tomaterne, og steg dem i olie på pande. Inden væden trænger for meget ud, pilles og hakkes hvidløg, og det steger med. Tilsæt rosiner og pinjekerner, og når det bliver mere fugtigt, så også persille, chili, sukker, salt og peber. - Vend evt. tunfrikadellerne op i tomatsovsen, eller servér det hver for sig.