Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Tykkam opskrift med skalotteløg og pastinak
Foto: Line Thit Klein Tykkam med skalotteløg og pastinak

Tykkam opskrift med skalotteløg og pastinak

Tykkam med skalotteløg og pastinak

plate 4
printer Print

1 kg oksetykkam
1 løg
1 stængel bladselleri
4 fed hvidløg
olivenolie
1½ spsk hvedemel
4 dl vand
2 kvist frisk timian + ekstra til servering
4 spsk HP sauce
4 store bananskalotteløg
500 g pastinak
salt og sort peber

Sådan laver du retten

1. Skær kødet i store tern, krydr med salt og peber og brun det ad 2 omgange i en god sjat olie i en gryde. Hak imens løg og bladselleri fint og skær hvidløg i tynde skiver. Når kødet er brunet tages det op og lægges til side. Kom evt. lidt mere olie i gryden og svits løg, bladselleri og hvidløg i et par minutter.

2. Kom kødet tilbage i gryden og drys melet over. Vend rundt i kødet, så melet fordeles og for lov at stege lidt. Tilsæt timian, vand og HP sauce, skru ned til lav varme og kom låg på.

3. Lad retten simre i 1-1½ time til kødet er mørt. Kig til det et par gange og rør rundt. Hvis der er for lidt væske tilsættes mere vand. Smag retten til for salt og peber.

4. Skræl skalotteløg og pastinak. Del løgene i halve og skær pastinakkerne i kvarte på langs. Varm lidt olie i en stor pande og kom grøntsagerne heri. Steg dem ved middelvarme til de bruner – ca. 8-10 minutter. Kom dem i gryden sammen med kødet og server med et drys frisk timian.



Tip

HP-saucen giver retten en dejlig krydret og fyldig smag. Du kan også bruge engelsk sauce. Pastinakkerne bevarer deres sprødhed, når de steges og kommes i retten til sidst.
Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Efterår, Efterårsmad, Oksekød, Dansk mad og Hovedret