Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Valnøddebrød opskrift
Foto: Columbus Leth og Miklos Szabo

Valnøddebrød opskrift

Valnøddebrød

Valnøddebrød er velegnet til frokost, men er allerbedst sammen med blåskimmeloste.

1 stort brød
Print

25 g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk honning
2 spsk maltmel
300 g hvedemel
200 g fuldkornsspeltmel
100 g valnødder, hakkede
7 g salt

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål. Rør honning og de 3 slags mel i.
Tilsæt valnødder og salt, og rør til en glat dej. Ælt dejen i 5 minutter på et meldrysset bord. Læg den tilbage i skålen, dæk med et viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 6 lige store kugler. Rul hver kugle til en lang pølse. Tag 3 af pølserne, og pres dem sammen i den ene ende. Flet dem derefter, og pres dem så sammen i den anden ende. Gentag med de andre 3 pølser. Sno de 2 fletninger sammen til ét aflangt brød, og buk enderne ind under brødet. Forvarm ovnen til 200 grader/varmluft.
Sæt brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk det med et viskestykke, og lad det efterhæve på et lunt sted i 30 minutter. Spray, eller kast koldt vand ind i ovnen, så der dannes damp, og bag brødet i 35 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på undersiden. Lad det køle af på en bagerist.

Opskriften er fra Trine Hahnemann kogebog, Brød og kager, Politikens Forlag, 250 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød og Brød