Valnøddestegte kyllingeschnitzler med waldorfsalat
Foto: Martin Dyrløv Skøn middag med sprød kylling og cremet waldorfsalat.

Valnøddestegte kyllingeschnitzler med waldorfsalat

Kyllingefileter marineres i en god blanding af sennep, olivenolie, hvidvin og krydderier, og paneres i hakkede valnødder og durummel. De bliver supersprøde udenpå og dejlige saftige indeni. Servér dem med små smørristede kartofler og cremet waldorfsalat.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 25 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 10 minutter
plate 4 personer

  • 4 stk. kyllingebrystfilet

Marinade:

  • 3 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ dl hvidvin
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 25-50 g smør

Panering:

  • 150 g valnøddekerner
  • 125 g durummel

Waldorfsalat:

  • 3 røde æbler
  • 2 spsk. citronsaft
  • 150 g mayonnaise
  • 4 stilke blegselleri
  • 1-2 skalotteløg
  • 3 spsk. bredbladet persille
  • evt. 1 tsk. flormelis
  • 50 g valnødder

Smørristede kartofler:

  • 1 kg kogte, pillede kartofler
  • 25 g smør

Sådan gør du:

  1. Marinade: Bland sennep med olivenolie, hvidvin, knust hvidløg, hakket timian, salt og peber, og vend kyllingestykkerne i. Sæt dem i køleskab i mindst 3 timer (og gerne til næste dag) eller lad dem stå på køkkenbordet i 20 min.
  2. Varm ovnen op til 200 grader.
  3. Panering: Hak valnødderne, og bland dem med durummel, salt og peber i et fad.
  4. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, og vend dem i valnøddepaneringen. Brun dem på en varm pande med smør i 1-2 min. på hver side, og sæt panden i ovnen i 12-15 min. – til kødet er gennemstegt (70 grader).
  5. Waldorfsalat: Vask og udkern æblerne, og skær dem i tynde både. Vend dem sammen med citronsaft, og tilsæt mayonnaise. Rens bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Pil skalotteløgene, halver dem, og snit dem fint.
  6. Bland det i salaten sammen med plukkede persilleblade, og smag til med salt og peber og evt. en smule flormelis. Rist valnødderne på en tør pande, og afkøl. Hak dem groft, og drys dem over salaten.
  7. Server de valnøddestegte kyllingeschnitzler med waldorfsalat og smørristede kartofler.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Du kan også blanchere tynde strimler af skrællet knoldselleri, og blande dem i salaten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Aftensmad, Waldorfsalat og Hovedret