Vandbakkelser med kaffecreme

Foto: Betina Hastoft

Vandbakkelser med kaffecreme - opskrift fra Hendes Verden

Vandbakkelser med kaffecreme

Her har vi fyldt de klassiske vandbakkelser med lækker kaffecreme.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (ca. 20 stk.)
Ingredienser

Dej:
2½ dl vand
75 g smør
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
150 g hvedemel
4 æg
Kaffecreme:
2½ dl piskefløde
2 spsk. honning
1½ tsk. Nescafé
75 g mørk chokolade (ca. 60 % kakao)
Chokoladeglasur:
2 dl flormelis
2 spsk. kakao
½ past. æggehvide (eller kogende vand)

  1. Kom vand, smør, salt og sukker i en kasserolle, og kog det op. Tilsæt mel, og pisk grundigt i dejen, til den er jævn og pæn. Pisk æggene i et ad gangen, til dejen samler sig.
  2. Kom dejen i en sprøjtepose med mellemstort hul, og sprøjt ca. 7 cm tykke ”pølser” ud på bageplade med bagepapir (lav gode mellemrum mellem vandbakkelserne). Bag dem midt i ovnen ved 220 gr. i ca. 15 min.
  3. Varm fløde, honning og kaffe op i en lille kasserolle over svag varme. Hak chokoladen, og smelt den heri under omrøring, fjern gryden fra varmen. Stil kaffecremen køligt mindst 3 timer (gerne natten over). Pisk cremen let, når den skal bruges.
  4. Pisk flormelis, kakao og æggehvide sammen med elpisker. Fyld vandbakkelserne med kaffecreme, og pynt med chokoladeglasur.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert