Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Størkne/hviletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
4 dl ymer
3 blade husblas
2 tsk citronsaft
1⁄2 stang vanilje (kornene)
75 g flormelis
1 1⁄2 dl piskefløde (letpisket flødeskum)
12-15 tørrede svesker
1 1⁄2 dl portvin
- Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med lidt citronsaft. Lad blandingen køle lidt af.
- Rør ymer sammen med vanilje og flormelis. Rør husblasblandingen sammen med ymerblandingen lidt efter lidt. Vend flødeskummet i med en dejskraber.
- Hæld fromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time, til fromagen er stivnet.
- Lad sveskerne trække i portvin i mindst 1 time. Læg sveskerne ned til fromagen med lidt af væden og servér.