Vaniljerisotto med passionsfrugt og mango
Smagen af kokos, passionsfrugt og mango leder tankerne hen på Caribien, hvor de lokale takket være eksotisk charme, kan tillade sig lidt mere. Og denne vaniljerisotto er ingen undtagelse…
Ingredienser
1,5 dl arborioris
5 dl vand
¼ tsk salt
1 tsk citronskal
1 dl sødmælk
1 ds kokosmælk
0,5 dl sukker
1 vaniljestang
1,5 dl piskefløde
1 moden mango
6 passionsfrugter
Sådan laver du desserten
Bring ris, vand, salt og citronskal i kog, og lad risene simre i ca. 10 minutter, indtil næsten al vandet er absorberet.
Tilsæt mælk, kokosmælk, vaniljestang og sukker, og lad risottoen simre yderligere under omrøring i 8-10 minutter til den er cremet i konsistensen. Skrab kornene fra vaniljestangen, tilsæt dem til risottoen og tilsæt til slut piskefløden, varm op til kogepunktet, og tag gryden af varmen.
Risottoen er let flydende, men den vil samle sig når den afkøler. Sæt risottoen i køleskabet, og servér den helt kold med mango skåret i småtern og frugtkødet fra passionsfrugten presset ud over.