Varm kartoffelsalat med ærteskud, gedefeta og sprødristet serranoskine
God og mættende i sig selv som nemt aftenmåltid
Ingredienser
1000 g nye danske kartofler
4 skiver lufttørret skinke
2 skalotteløg
60 g sorte oliven
3 forårsløg
4 spsk grov sennep
4 spsk blommeeddike (eller anden frugteddike)
2 fed hvidløg
1 ½ dl solsikkeolie
30 g kapers
100 g gedefeta
4 spsk ærteskud
salt og peber
Sådan gør du:
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, og pil dem. Hold dem gerne lune i gryden.
Steg lufttørret skinke sprødt på bagepapir i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter.
Hak skalotteløg, oliven og forårsløg.
Bland en vinaigrette-dressing af grov sennep, blommeeddike, hvidløg og solsikkeolie. Smag til med salt og peber.
Vend de varme kartofler, skalotteløg, oliven og kapers i vinaigretten.
Drys kartoffelsalaten med sprød skinke, strimler forårsløg, gedefeta og ærteskud, og server.
PRØV OGSÅ: Kold asiatisk kartoffelsalat med kål, sesam og koriander