Varm rodsuppe
Ingredienser
2 tsk olivenolie
2 hakkede løg
2-3 hele fed hvidløg
2-3 stilke snittet bladselleri
500 g persillerødder
500 g gulerødder
250 g søde kartofler
ca. 1,5 liter kraftig grøntbouillon.
salt, friskkværnet peber, evt. citronpeber.
Tilbehør:
4 hvedetortillaer, evt. fuldkorn.
2 spsk basilikumolie (se anvisning).
Næringsindhold
-
Energi pr. person:500 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:11 %
-
Kulhydrat:59 %
Sådan gør du
Varm olien i en gryde og sautér løg, hvidløg og bladselleri heri under omrøring. Skær alle rødder og knolde i tern eller strimler, bland dem ved og svits dem med et par minutter. Hæld bouillon over og lad det hele koge 35-40 minutter, til alle grøntsager er møre.
Blend suppen et par gange, varm den igennem og smag til med salt og peber, evt. citronpeber.
Skær tortillaerne i lidt grove stykker, læg dem på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 5 minutter. Servér suppen med basilikumolie samt de sprøde chips.