Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: ca. 5 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
250 g varmrøget ørred eller laks (renset vægt uden ben)
5 æg
1 dl fløde (eller mælk)
2 tsk kartoffelmel (eller majsstivelse)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk smør
2 spsk purløg (fint klippet)
1 håndfuld små løvstikkeblade (de friske små skud er de bedste. Klip evt. fra en potte)
Tilbehør:
brød og gerne godt rugbrød
- Fjern evt. ben og skind fra fisken.
- Pisk de hele æg let sammen med fløde eller mælk, salt og peber.
- Smelt smør på en pande uden at brune det. Hæld æggemassen på og dæmp til svag varme. Skrab æggemassen jævnligt fra bunden med en træspatel eller grydeske.
- Fjern panden fra varmen, når æggemassen er næsten stivnet.