Curry med blomkål, pastinak og gulerødder
Denne enkle og milde curry er fuld af smag og kan varieres med næsten alt hvad der findes i køleskabets grøntsagshylde.
Ingredienser
1 stort løg
2 fed hvidløg
3 mellemstore gulerødder
1 halvt lille knoldselleri
1 halvt blomkål
2 spsk olie
2 spsk karry
1 tsk gurkemeje
ca. 3 dl vand
2 dl fløde
fintrevet frisk ingefær efter smag
saft af 1 lime
1 spsk Fish Sauce
salt og peber
Sådan laver du curry retten
Hak løg og hvidløg fint. Skyl og skær resten af grøntsagerne i store tern på 2x2 cm, og del blomkålshovedet i buketter.
Varm olien op i gryden og tilsæt karry. Brun den let af. Tilsæt gulerødder og knoldselleri, hæld vand på, og lad grøntsagerne simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt herefter fløde, lime og Fish sauce.
Lad curryen koge uden låg i fem min. Tilsæt blomkål og lad den simre videre til blomkålen er mør, det tager ca. 5 min. Smag retten til med ingefær, salt og peber.
Servér retten rygende varm med ris til.
Se også opskrift på Karrysuppe med hvid fisk og savoykål.