Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på curry med blomkål, pastinak og gulerødder
Foto: Line Thit Klein Curry med blomkål, pastinak og gulerødder

Opskrift på curry med blomkål, pastinak og gulerødder

Curry med blomkål, pastinak og gulerødder

Denne enkle og milde curry er fuld af smag og kan varieres med næsten alt hvad der findes i køleskabets grøntsagshylde.

35 minutter
Print
4

1 stort løg
2 fed hvidløg
3 mellemstore gulerødder
1 halvt lille knoldselleri
1 halvt blomkål
2 spsk olie
2 spsk karry
1 tsk gurkemeje
ca. 3 dl vand
2 dl fløde
fintrevet frisk ingefær efter smag
saft af 1 lime
1 spsk Fish Sauce
salt og peber

Sådan laver du curry retten

Hak løg og hvidløg fint. Skyl og skær resten af grøntsagerne i store tern på 2x2 cm, og del blomkålshovedet i buketter.

Varm olien op i gryden og tilsæt karry. Brun den let af. Tilsæt gulerødder og knoldselleri, hæld vand på, og lad grøntsagerne simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt herefter fløde, lime og Fish sauce.

Lad curryen koge uden låg i fem min. Tilsæt blomkål og lad den simre videre til blomkålen er mør, det tager ca. 5 min. Smag retten til med ingefær, salt og peber.

Servér retten rygende varm med ris til.

Se også opskrift på Karrysuppe med hvid fisk og savoykål.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarret, Indisk mad, Blomkål, Karrysuppe, Karry, Vegetarisk og Hovedret