SPONSORERET indhold
Vietnamesisk oksegryde med nudler
Nem og lækker vietnamesisk oksegryde med nudler
4 personer
Ingredienser
Vietnamesisk oksegryde med nudler
500 g oksetyksteg eller bov i strimler
2 spsk. olie
6 forårsløg
4 stilke bladselleri
2 stilke citrongræs eller 1 tsk. reven usprøjtet citronskal
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk. friskrevet ingefær
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
1-2 spsk. limesaft
2 spsk. fishsauce
2 spsk. sojasauce
1 tsk. friskhakket rød chili eller sambal oelek
3 dl vand eller bouillon
1 spsk. majsstivelse
½ dl vand
1 tsk. sesamolie, kan udelades
250 g brede glasnudler
Pynt:
evt. skiver af frisk rød chili, frisk koriander og limebåde
- Varm 1 spsk. olie i en wok eller dyb stegepande. Brun først halvdelen af kødet, og tag det op på et fad. Varm 1 spsk. olie op, og brun resten af kødet. Tag også det op. Aftør wokken.
- Snit forårsløgene. Gem den grønne top til pynt. Snit bladsellerien i finde skiver. Hak den nederste del af citrongræsset. Svits løg, bladselleri, citrongræs, citronskal, hvidløg og ingefær i wokken i 1 spsk. olie. Kom kødet tilbage i gryden. Kom også sukker, limesaft, fishsauce, sojasauce og chili i. Kog op. Lad retten simre under tætsluttende låg ca. 1½ time, til kødet er helt mørt.
- Udrør majsstivelsen i ½ dl koldt vand, og rør det i. Kog kort igennem. Smag evt. til med lidt ekstra fishsauce eller sojasauce. Dryp sesamolie over.
- Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og kom dem i en sigte til afdrypning. Kom nudlerne i retten, eller server dem til. Pynt evt. retten med frisk chili, koriander og limebåde.