Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Wok med grønt og svinekød
Foto: Columbus Leth

Wok med grønt og svinekød - opskrift fra Hjemmet

Wok med grønt og svinekød

Wokmad er dejlig, sund mad og er hurtigt lavet en travl hverdag.

4 personer
Print

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: ca. 10-12 min.
1 svinemørbrad (ca. 400 g)
1 løg (i smalle både)
1 rød peberfrugt (i smalle både)
10-12 champignoner (i skiver)
1 bakke bønnespirer
2-3 fed hvidløg (finthakket)
5 spsk. olie (til stegning)
1 tsk. rød karrypasta
1 dåse kokosmælk
saften af 2 lime
100 g cashewnødder
2-3 spsk. fiskesovs
2 tsk. sukker
1 bundt basilikum

  1. Afpuds svinemørbraden, og skær den i skiver på ½ cm.
  2. Skyl og skær alle ­grøntsager og hvidløg i fine stykker, og stil dem klar i små skåle.
  3. Kom olie i en wok eller dyb pande, og steg hvidløg og rød karrypasta ca. 1 min.
  4. Tilsæt kødet, og steg videre i ca. 5 min. Tag kødet op af wokken med en hulske.
  5. Kom løget i, og steg ca. 1 min., tilsæt derefter rød peber og champignoner, og steg yderligere 2-3 min.
  6. Tilsæt kokosmælk og saften fra de 2 lime. Tilsæt også fiskesovs og sukker. Rør godt rundt.
  7. Tilsæt kødet, og varm retten op. Kom bønnespirerne ved.
  8. Rist cashewnødderne på en varm pande, og hak dem groft.
  9. Pynt wokretten med nødder og friske basilikumblade, og servér med det samme.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød og Thai mad