3 pærelette opskrifter
SPONSORERET indhold

3 pærelette opskrifter

Den grønne frugt serveret på tre forskellige måder til den søde og salte tand – uhm…

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
10. mar. 2016 | Mad | Fit living

Alle opskrifter er til 4 personer

Lækker frokost: Salat med pære, nødder & gedeost
2-3 modne, aromatiske pærer
1 bakke rucola evt. lidt frisk ærteskud
125 g blåbær
25 g valnøddekerner
75 g gedeost
1 spsk valnøddeolie
citronsaft
salt, peber


Sådan gør du: Del, udkern, og skær pærerne i grove både. Anret dem med rucola, blåbær og valnøddekerner. Smuldr osten over, dryp med nøddeolie samt citronsaft, og krydr med salt og peber.
380 kcal pr. person

Dessert på slankebudget: Pocheret pære i hyldeblomst
4 pærer
5 dl hyldeblomstsaft
vand en flækket stang vanilje
4 myntekviste
4 spsk mascarpone
stødt kanel

Sådan gør du: Skræl pærerne, og lad stilken sidde på. Kom pærerne i en lille gryde, hvor de kan stå lodret. Hæld hyldeblomstsaft, vand og vaniljestang ved, så væsken lige dækker. Lad pærerne simre, til de er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 20 minutter afhængig af pæresorten. Lad pærerne afkøle i lagen. Tag pærerne op, stik en lille myntekvist ned ved hver stilk, og server dem med mascarpone og kaneldrys.
160 kcal. pr. person

Frisk kage: Pæresorbet på vafler
4 dl vand
200 g økologisk rørsukker
korn af 1 vaniljestang
4 skrællede, udkernede pærer i små stykker
1 spsk citronsaft
1 bæger pasteuriseret æggehvide
8 små speltvafler (f.eks. fra Urtekram)
groftreven skal af økologisk lime

Sådan gør du: Kog vand, sukker og vanilje, til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft, læg pærerne i lagen, og kog dem møre. Afkøl og blend pæremassen, og frys den, til isen er halvfrossen. Pisk æggehviden til skum, rør det i sorbetmassen, og frys den. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem og fryses færdig. En ismaskine kan med fordel bruges. Server sorbeten på de sprøde kager, og drys med reven lime.
340 kcal pr. person