3 opskrifter med rodfrugter
SPONSORERET indhold

3 opskrifter med rodfrugter

Af:: Vibeke Lehn ogGitte Heidi Rasmussen Foto: Andreas Wiking
03. nov. 2010 | Mad | ALT for damerne

Kylling med rodfrugter

Ingredienser

Til fire personer

500 g kyllinge-eller kalkunfilet

salt, friskkværnet peber

1 tsk olie

1 tsk karrypasta.

Rodfrugter i kokos:

1 tsk olie

1 hakket løg

1 spsk friskhakket ingefær

2 finthakkede hvidløg

750 g rodfrugter i lidt grove tern, ca. 4 x 4 cm

1 lille ds. kokosmælk + 2 dl hønsebouillon

1 bdt frisk koriander.

400 g kogte basmatiris.

Sådan gør du

Begynd med rodfrugterne: Varm olien og svits løg, ingefær og hvidløg let heri. Tilsæt alle rodfrugter, svits dem kort under omrøring og hæld derefter kokosmælk samt bouillon ved. Lad rodfrugterne snurre, til de lige netop er møre, smag til med salt, peber og koriander.

Gnid kødet med salt og peber. Varm olien og svits karryen let heri, og steg kyllingekødet 4-5 minutter på hver side. Tag det op, skær det i skiver og servér med rodfrugter, ris og koriander.

Lammedeller med grove rodfrugter

Ingredienser

Til fire personer

400 g hakket lammekød

1 hakket løg

2 knuste fed hvidløg

salt, friskkværnet peber

½ tsk stødt mynte

1 spsk reven skal af ubehandlet citron

1 lille æg

2 spsk rasp/reven brødkrumme.

2 tsk olie til stegning.

Ovnbagte grøntsager:

1 kg blandede rødder og knolde i grove stykker

4 rødløg i halve

2 spsk olivenolie

krydderurtekviste/laurbærblade.

Servering:

1½ dl græsk yoghurt

1 pakke fuldkornsnaan.

Sådan gør du

Begynd med rodfrugterne: Bland dem og løgene med olie, krydderurtekviste og evt. lidt knust laurbær samt salt og peber.

Bred dem ud i ét lag i en bradepande, sæt dem i ovnen ved 200-225 grader en god halv times tid, til de er møre, og lav imens farsen til frikadellerne:

Blend alle ingredienserne til en jævn fars, der formes og steges i olie til 16 små frikadeller. Servér med rodfrugter, yoghurt og naanbrød.

TIP:

Er du ikke til lam, kan frikadellerne tilberedes af magert skinkesmåkød

Mørbrad & rodfrugter

Ingredienser

600 g afpudset svinemørbrad

1 spsk paprika

1 tsk fennikelfrø

1 tsk stødt spidskommen

salt, peber

800 g skrællede gulerødder

400 g skrællede persillerødder

3 løg

1 spsk olie

1 spsk hvidvinseddike

2 laurbærblade

persille

200 g groft brød.

Sådan gør du

Vend mørbraden i en blanding af halvdelen af paprikaen, fennikelfrø, spidskommen, salt og peber.

Skær rodfrugterne i mindre stykker og løgene i både. Vend grøntsagerne i olie og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med resten af paprikaen, salt og peber, læg laurbærbladene ved og dryp med hvidvinseddike.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader.

Imens brunes kødet på en varm pande på alle sider.

Læg kødet ved rodfrugterne og steg det hele i ovnen i 25 minutter.

Skær kødet i skiver og servér med rodfrugter drysset med persille samt brød