TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Foto: BULLS

Sådan smelter du ægte chokolade

Har du prøvet at smelte chokolade og overtrække konfekt eller kager med den - men så ville chokoladen  ikke stivne, og måske blev den grå og uindbydende at se på?

Det er sandsynligvis, fordi den ikke er blevet smeltet rigtigt. Men følger du den såkaldte tempereringsproces, bliver chokoladen helt blank og sprød.

Sådan smelter du ægte chokolade


Tip 1
 Hak chokoladen fint. Varm halvdelen op i en skål over vandbad til 48 grader (brug et termometer). Kom den anden halvdel af chokoladen op i en rimelig stor skål.

Tip 2
Kom to tredjedele af den smeltede del op i skålen med den finthakkede, usmeltede del. Lad de to „smelte sammen“ og tilføj kun mere af den smeltede del, hvis de to ikke naturligt smelter sammen. Arbejdstemperaturen skal være mellem 31 og 33 grader.

Tip 3
Opvarm aldrig denne nu tempererede chokolade. Stivner den for hurtigt, så tilføj en anelse mere af den smeltede del. Alt dette hurlumhej for at sikre et blankt udseende og et sprødt/stift knæk. Hvis temperaturen overstiger 34 grader, er man nødt til at påbegynde en ny temperering.

Tip 4
Overskydende chokolade kan sagtens genbruges næste gang, man har mod på at begive sig ud i chokoladetempereringens mysterium, eller den kan bruges som smag i chokoladecremer og lignende. 

Namnam: »Lækker opskrift på marengs med smeltet chokolade.

Bag Mette Blomsterbergs »Gateau Marcel Orange.

Nøgleord i denne artikel: Chokolade, smelte, ægte, temperering, tip, Mette Blomsterberg.
Fakta

Mette Blomsterberg er uddannet konditor, og har bl.a. medvirket i 'Det søde liv' på DR.
Hun har for nylig udgivet bogen 'Blomsterbergs søde sager'.


Se, hvad vi ellers skriver om: Den Store Bagedyst og Chokolade