Se de 6 anti-age madvarer
SPONSORERET indhold

Se de 6 anti-age madvarer

Af:: Charlotte Holm Pedersen
04. aug. 2012 | Mad | ALT for damerne

Solbær tager hånd om kroppen
Solbær giver dig mange mørke plantestoffer, kaldet antocyaniner, og masser af C-vitamin. Det er især de store mængder C-vitamin, som videnskaben med sikkerhed ved gør dig godt. C-vitamin beskytter dig mod bakterier og virus, men vitaminet er også nødvendigt for dannelsen af kollagen, som er den stærke bestanddel i knogler, brusk, sener og tandkød.

Sådan gør du
Spis dem på din morgenmad, som mellemmåltid eller i en marmelade. Det handler mest af alt om, at bær bliver en del af dine spisevaner, og her tæller f.eks. brombær og ribs på samme måde som solbær.


Se også: 8 alternative powerfoods

Tørrede bønner passer på dit hjerte
De tørrede bønner indeholder en hel del fibre, som er gode for rigtig mange ting. Det gælder både din mave og fordøjelse, dit kolesteroltal og din mæthedsfølelse. På den måde beskytter tørrede bønner dig mod f.eks. hjerte-kar-sygdomme og er med til at holde dig frisk og rask.

Sådan gør du
Spis gerne bønner flere gange om ugen, og brug dem som fyld i både varme retter og kolde salater. Kog en ekstra stor portion, og opbevar dem i køleskabet. 

Makrel styrker immunforsvaret
Makrel indeholder det vigtige mineral selen, som er en af naturens mest kraftige antioxidanter. Selen beskytter kroppens celler mod skadelige stoffer og styrker på den måde dit immunforsvar. Et stærkt immunforsvar giver dig overskud og holder dig på toppen.

Sådan gør du
Spis makrel et par gange om ugen til din frokost, og går du lidt død i makrel, kan du sagtens variere med sild, som også indeholder en hel del selen.


Se også: 3 nye superfoods

Hørfrøolie gør din hud elastisk
Hørfrøolie giver dig alfa-linolensyre (også kaldet omega-3), som hjælper cellerne med at optage næringsstoffer og med at udskille affaldsstoffer. Det har en gunstig effekt på din hud og er med til at holde huden smidig og spændstig.

Sådan gør du
Brug olien som ingrediens i alle former for madlavning. Brug den helst rå ved f.eks. at blande den i din appelsinjuice om morgenen, i en salatdressing eller hæld f.eks. lidt på din pastaret. Der skal kun 1-2 teskefulde til, før det hjælper på tør og lidt kedelig hud.

Kylling holder dig slank
Proteiner er kroppens byggesten og indgår bl.a. i dine muskler. Du har brug for masser af proteiner, og netop dem får du i rig mængde, når du spiser kylling. Proteinerne mætter meget og omdanner kalorierne i din krop til varme i stedet for at sætte sig på sidebenene, hvilket gør det lettere for dig at holde den slanke linje. 

Sådan gør du
Kylling kan spises til frokost som pålæg, i din salat eller den kan udgøre en større del af din aftensmad. Du kan sagtens variere med kalkun og mager fisk.

Brune ris styrker hår og negle
Det gunstige stof i ris hedder silicium. Det er et mineral, som går ind og styrker både hud, hår og negle, men desværre hænger det sådan sammen, at jo ældre du bliver, jo mere falder kroppens indhold af silicium. Derfor skal du sørge for at være godt dækket ind.

Sådan gør du
Det er svært for mange at optage silicium, derfor er det en god ide dagligt at spise en del mad, der indeholder dette stof. Brune ris kan både spises varme til aftensmaden og kolde i en salat næste dag. Suppler med bønner, fuldkorn og rodfrugter, der alle giver dig godt med silicium.


Se også: Se de 10 typiske kaloriefælder