Abrikossnitter fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Abrikossnitter

Den klassiske hindbærsnitte er en af mine favoritter, når det gælder tørkager. Her har jeg skiftet hindbærmarmeladen ud med abrikosmarmelade.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
11. aug. 2014 | Mad | Hjemmet

Det er ikke første gang, jeg smider en snitte her på bloggen – og bestemt heller ikke sidste! For det er som om, den kan varieres i det uendelige. Både hvad angår smag og form.

At snitten denne gang endte med abrikoser, skyldes, at jeg fik fingre i et glas med lækker abrikosmarmelade. Og da jeg samtidig havde en pose tørrede abrikoser liggende i skabet, lå abrikossnitterne ligefor.

Hvis du skærer abrikoserne over på tværs og deler hvert stykke i to, får du en fin, lille halvmåne, der tager sig godt ud som pynt på snitterne. Det er bedst, hvis abrikoserne er bløde og lækre, så man ikke skal tygge alt for meget på pynten, men blot bemærke den ekstra smag af abrikos.

Ca. 35 stk.

Arbejdstid: 1 time

Bagetid: 40 min. (4 x 10 min.)

1 vaniljestang

250 g sukker

250 g smør

500 g hvedemel

3 æg

abrikosmarmelade (ca. 2 dl) 

Pynt:

glasur (af flormelis og citronsaft) 

9 bløde, tørrede abrikoser

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.

2. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen. Bland melet i, og saml dejen, så godt du kan.

3. Pisk æggene sammen med en gaffel, kom dem i dejen, der æltes smidig og glat.

4. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i en ½ times tid.

5. Del dejen i 8 lige store stykker.

6. Rul hvert stykke dej ud i 3 mm’s tykkelse, 10 cm’s bredde og ca. 30 cm’s længde på et stykke bagepapir (2 stk. pr. plade). Sørg for, at kanterne er lige og pæne.

7. Sæt pladen i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader, til dejen er lysebrun i kanten – bag hellere for lidt end for meget.

8. Og så skal det gå stærkt: tag pladen ud af ovnen, kom abrikosmarmelade på den ene af de bagte dejstykker, læg den anden over, kom glasur på toppen, skær ud i små snitter, inden dejen bliver for kold, og læg en kvart abrikos på hver snitte.

9. Lad abrikossnitterne køle af på en rist.

Tip: Snitterne kan holde sig i en uges tid i en kagedåse.

Prøv også min opskrift på hindbærsnitter - KLIK HER

 

Har du lyst til en lidt anderledes hindbærsnitte, kan du prøve mine runde hindbærsnitter med spelt KLIK HER