Claus Meyer
SPONSORERET indhold

Claus Meyer: Dét kan jeg ikke leve uden

Æblesæsonen er over os, og en af dem, der opfordrer os til at nyde den danske frugt, er Claus Meyer. Særligt frugt fra Sydhavsørerne, hvor han selv har en frugtplantage.

Af: ALT for damerne
09. okt. 2013 | Mad | ALT for damerne

Hvad går frugtproduktion på Lolland Falster så speciel?
- De frugter, man kan dyrke hernede, har nogle helt særlige kvaliteter bl.a. pga. klimaet. Nogle af de sorter, vi dyrker herhjemme, kan kun gro lige netop på Sydhavsøerne, hvor klimaet er mildere end i resten af landet. Plantagernes nærhed til havet omkring Sydhavsøerne giver et fantastisk lysindfald og stabile temperaturforhold omkring blomstringen. De fleste sorter gror i Danmark på kanten af den nordlige grænse for deres udbredelse.

Hvad er din yndlingsfrugt?
- Jeg elsker Guldborgæbler, Gråstenæbler, Doyennepærer og Kirke's blommer. Men igen er jeg ikke en, der har rigtige favoritter. Jeg elsker  frugtens mangfoldighed – f.eks. pigonæbler, der har den ufattelige vinøsitet og bitterhed.

Hvad kan du ikke undvære i dit køkken?
- En af de største erkendelse, jeg har gjort, er, hvor stor betydning det har for madens samlede velsmag, at der er en god balance mellem syre, sødme og bitterhed. Så skulle jeg pege på en ting, jeg ikke kan leve uden udover salt, så er en signaturråvare for mig frugteddike. Skarpt forfulgt af kål.


Læs mere om Claus Meyer i denne uges ALT for damerne (nr. 41/2013).

LÆS OGSÅ: Claus Meyers yndlingsopskrift