CO2Food
SPONSORERET indhold

Ny app viser dig dit CO2-aftryk: Tør du tjekke?

Har du nogensinde tænkt over, hvor stort dit CO2-aftryk er, når du handler? Det kan du få svar på med appen CO2Food. Tør du tjekke dit aftryk?

Af: Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Getty Images
04. okt. 2019 | Mad | ALT.dk

Vi ved godt, at hvis vi skal prøve at skære ned på det røde kød, droppe bilen og undgå fødevarer, som er fløjet ind med fly fra sydens sol og varme. Men det er formentligt de færreste af os som ved, hvor stort vores CO2-aftryk egentlig er, når vi køber ind i supermarkedet. Det kan en ny app hjælpe dig med nu.

Appen CO2Food udregner nemlig dit CO2-aftryk for dit indkøb ved at scanne dine kvitteringer, når du har oprettet dig som bruger i appen. Du skal blot have mulighed for at få dine kvitteringer digitalt, og efterfølgende kan appen udregne de enkelte fødevarers CO2-udledning og derved også dit samlede CO2-aftryk baseret på dine køb. 

Du kan også billede af din kvittering, hvis du ikke har mulighed for at have dine kvitteringer digitalt. Fakta, Irma, Kvickly, Super Brugsen og Dagli’ Brugsen, tilbyder digitale kvitteringer, hvis du er medlem af Coop. Derudover kan du få kvitteringer fra Netto, Føtex, Bilka, Rema 1000, Meny, Spar, Min Købmand og mange flere, hvis du opretter en Storebox. Desuden tilbyder Nemlig.com og Lidl også digitale kvitteringer. 

CO2Food bruger publikationen ”Fødevarernes Klimaaftryk”, som er en del af Miljø- og Fødevareministeriet, Unilevers CO2-beregner og Foodemissions.com til at udregne CO2-udledningen. Der vil dog altid være informationer, som appen ikke kan få adgang til, så derfor er udregningen ikke 100 procent nøjagtig, men den giver et indblik i dit CO2-adftryk.

Du kan sammenligne dit klimaaftryk med andre brugere og se hvilke kategorier, du udleder mest CO2 på i forhold til andre danskere.

Appen kan downloades gratis her i både på App Store og i Google Play, og desuden kan du følge CO2Food på Instagram, hvor de jævnligt opdaterer med gode klimatips.

CO2-Food.jpg

Anbefalet til dig