En køkkenmaskine er en stor hjælp i køkkenet
Foto: Getty Images

Køkkenmaskiner gør hverdagen nemmere

De rigtige køkkenmaskiner giver mere tid til den travle børnefamilie

De rigtige køkkenmaskiner gør hverdagen nemmere og madlavningen hurtigere i en travl børnefamilie. Og så er de sjove for både børn og voksne at bruge.

Er der noget man ved som børnefamilie, så er det, at tid er guld værd – og at der er aldrig nok af den! Madlavning i ulvetimen med trætte børn og bolle-bagning til eftermiddagshyggen er derfor fedest, hvis det kan klares med en enkelt hånd. Eller måske endnu bedre – med et sæt ekstra, små barnehænder involveret. Et par gode køkkenmaskiner kan nemt være det, der gør børnefamiliehverdagen både lettere og hyggeligere.

Læs også: Bagning for begyndere: 2 nemme opskrifter når du har små hjælpere i køkkenet

– Hjemme hos os bager vi alt vores brød selv, så røremaskinen er en af de køkkenmaskiner, der bliver brugt hyppigst. Den er i brug, når jeg skal bage rugbrød, boller og kager hver eneste uge, fordi den gør det let som en leg. Selvom jeg elsker at ælte i hånden, så bruger jeg ofte min røremaskine. Så kan jeg lave noget andet, mens dejen bliver æltet. Og det er rart med to små børn i huset, siger Cathrine Brandt, ernæringsekspert, småbørnsmor og madblogger på Catrinebrandt.dk

Læs også: Claus Meyers opskrift på nemt rugbrød

Det er ikke fordi køkkenskabene bugner med maskiner, selvom Cathrine Brandt er mere i køkkenet end de fleste. Til trods for hun dagligt udvikler opskrifter, bager brød eller laver børnevenlige retter med ekstra mange grøntsager sneget ind, så holder hun sig til nogle få, gode maskiner.

– Jeg har ikke mange maskiner, men det er tydeligt, når jeg kigger efter, at der nogle maskiner, som jeg meget nødigt vil undvære. Min melkværn og røremaskine, min minihakker, stavblenderen og vores juicer er blandt favoritterne, som jeg bruger mest, siger hun. 

Køkkenmaskiner tidsoptimerer

En af grundende til, at køkkenmaskinerne er pladsen, de optager i skabene værd, er, at de gør madlavningen lettere og hurtigere. Her er det et godt tip at se efter maskiner, som kan bruges til flere forskellige opgaver. 

– ­Jeg laver for eksempel gerne køleskabsgrød, så morgenmaden er nem og let at servere, og der er minihakkeren næsten uundværlig. Den klarer nemt arbejdet med at blende yoghurt, mandler, dadler og havregryn sammen til en sød og smagfuld køleskabsgrød. Og den sørger også for alt snittearbejdet, når jeg gerne vil servere grøntsagsfrikadeller eller kikærtebøffer til aftensmad, siger Cathrine Brandt.

Læs også: Opkrift på lækre falafler med kokos 

Andre maskiner kan hjælpe til, at det bliver nemmere at få brugt alle grøntsags- og frugtrester, der ellers kan finde på at ligge ensomt hen i bunden af grøntsagsskuffen indtil de til sidst bliver dårlige.

– Vi bruger oftest vores juicer i weekenden, men den er også god, når gulerødderne, blegselleri eller appelsinerne i køleskabet er ved at se lidt kedelige ud, siger hun.

Læs også: Sunde smoothies - over 100 opskrifter

Børnene kan være med

Et tryk på en knap, justering af fart og noget der lyser. Køkkenmaskinerne kan også være sjove for dit barn at være med til at betjene. På den måde kan madlavning og bagning måske i endnu højere grad være noget, man som familie kan være fælles om, når køkkenmaskinerne skal anvendes. 

– Vores toårige pige elsker at være med i køkkenet – særligt hvis hun må hjælpe til. Hun tænder, slukker de forskellige køkkenmaskiner, vejer ingredienser af og hjælper også gerne til at med at fylde og tømme dem, forklarer hun.

Der er altså mange gode grunde til, at det er helt i orden at investere plads og penge i gode køkkenmaskiner. Og med julen om hjørnet, kan man jo skrive den på ønskelisten. Madentusiasten Cathrine Brandt ved godt, hvad hun kunne tænke sig, hvis hun skulle tilføje endnu en køkkenmaskine til sin maskinpakke: 

– Jeg drømmer om en rigtig god og kraftig blender. Én, der kan lave cremede og lækre greenies, smoothies og supper, siger hun.

Find dine nye køkkenmaskiner her

 

Et bud på en god og kraftig køkkenmaskine er denne model fra Kenwood. Den har 1000 watt og en røreskål på 5 liter.

En slowjuicer bevarer flere vitaminer og næringsstoffer end en saftpresser. Denne model er fra Hurom og har vundet designprisen Red Dot Award. Køb Hurom Slow Juicer her 

Denne blender er fra Blendtec. Blenderen har fem hastigheder og er nem at gøre ren.

En stavblender med minihakker, piskeris og andet tilbehør er en stor hjælp i hverdagen. Denne stavblender med tilbehørspakke hedder MaxoMixx og er fra Bosch, den kan købes hos Bageren og Kokken

En melkværn er til dig, der vil være fra korn til brød/kage. Denne melkværn er fra KitchenAid og kan købes her

Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping og Køkken