American pie
SPONSORERET indhold

Få grill-landsholdets opskrift på american pecan pie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Martin Mygdam, 40 år, medlem af det danske grilllandshold og leder af grillskolen Grilleriet i Aalborg. Her får du hans bedste opskrift på American pie.

Af: ALT for damerne
08. aug. 2012 | Mad | ALT for damerne
8

Ingredienser

150 g hvedemel
25 g flormelis
75 g koldt smør
2 pasteuriserede æggeblommer

Tærtefyld
1 ¾ dl lys sirup
25 g blødt smør
175 g rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
125 g pecannødder (eller valnødder)

Sådan laver du american pecan pie

Sigt hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommer, pak den ind i folie, og stil den i køleskabet i min. 20 minutter.
Rul derpå dejen ud, læg den i en springform, og stil den i køleskab igen i 10-20 minutter.

Gør grillen klar til indirekte varme og bag bunden midt i grillen i 15-20 minutter ved 180 grader.

Tærtefyld:
Varm sirup op til kogepunktet, og tag det af varmen igen. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i røremaskine, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres. Rør til sidst sirupsblandingen i.
Fordel nødderne over tærtebunden, og hæld ægge-sirupsmassen over. Dæk formen med stanniol, og sæt den i grillen i 30 minutter. Fjern stanniolen, og giv den yderligere 20-30 minutter.

Servér fx med lækre jordbær vendt i ahornsirup og en rigtig god vaniljeis dertil.

TIP Når du forbager tærtedejen, kan det være en god idé at lægge et bagepapir hen over den og fylde op med tørrede bønner.


Prøv også Astrid Krags frugtsalat.