Et stykke slikhistorie forsvinder: Dumle slikpinden er fortid

Foto: PR En kendt og elsket klassiker forsvinder fra slikhylden til marts... Vil du savne Dumle slikkepinden?

Et stykke slikhistorie forsvinder: Dumle slikkepinden er fortid

En slikkepinde-æra er slut – den klassiske karamelslikpind med chokoladeovertræk udgår nemlig helt af produktion til marts. For maskinen, der producerer Fazer Dumle slikkepinden, skal betjenes med håndkraft og kræver reservedele, som ikke er til at opdrive mere.

I mere end 60 år har Dumle slikkepinden været fast inventar i slikposer, på fastelavnsris og i bland-selv-slik-posen om fredagen, men nu er den æra slut, for produktionen af den flade chokoladeovertrukne karamelslikkepind ophører til marts. Maskinen, der producerer Fazer Dumle slikkepinden, skal betjenes med håndkraft og kræver reservedele, som ikke er til at opdrive mere.

Håndværket såvel som opskriften er lige så unik som slikkepinden, og derfor svær at erstatte med nutidens moderne teknologi. Vi har forsøgt at finde en løsning til at fortsætte produktionen på en effektiv og bæredygtig måde, men det er desværre ikke længere muligt.
Christina Frænde, Marketing Manager hos Fazer Danmark

Selvom Dumle slikkepinden ikke vil kunne købes mere, kan du stadig finde Dumle karamellerne, og det øvrige sortiment fra Fazer. Dumle karamellerne vil fortsat være at finde på hylderne i butikkerne, ligesom Fazer vil vedblive med at udvikle nye varianter. Og så lukker producenten ikke helt ned for vores håb om, at den fantastiske slikkepind igen en dag kan lande i vores slikskål. Christina Frænde, Marketing Manager hos Fazer Danmark, siger således:

- Vi ved, at slikkepinden er elsket af mange, og vi vil selvfølgelig fortsætte vores bestræbelser på at finde en måde at producere en ny version af den klassiske slikkepind igen i fremtiden, men nu er det tid til at sige farvel til den gamle.

Så om den gode gamle karamelslikkepind vender tilbage eller ej, må fremtiden vise. Vi krydser fingre...

Se, hvad vi ellers skriver om: Karameller og Karamel