Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Flødebolleis fra Hjemmet
Foto: Runa Pihlmann

Flødebolleis fra Hjemmet

Flødebolleis

Bland en hjemmelavet vaniljeis med en bakke flødeboller, og successen er hjemme hos de små slikmunde.

Min søn skulle have en legekammerat med hjem fra børnehaven, så jeg ville overraske dem med lidt lækkert. Min mands nye ismaskine er allerede flittigt i brug, så den stod parat til en omgang børneis.

Prøv også min opskrift på hjemmelavede flødeboller med hindbærskum - TRYK HER

Drengene gjorde store øjne, da jeg vendte det meste af en bakke flødeboller i iscremen, så de kunne næsten ikke vente, til maskinen var færdig. De satte en god portion flødebolleis til livs, men heldigvis blev der lidt til overs – den kan nemlig også spises af voksne.

Har du ikke en ismaskine, kan du hælde iscremen i en form og sætte den i fryseren. Rør i den jævnligt, til den er frossen, for at undgå krystaller.

Ca. 1 liter

Arbejdstid: 20 min.

Indfrysningstid: ca. 35 min. (med ismaskine)

Fryseegnet

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 

80 g rørsukker

10 g vaniljesukker

2½ dl sødmælk

2½ dl piskefløde

ca. 10 flødeboller (med eller uden kokos)

Tilbehør: evt. vafler, flødeboller og friske jordbær

1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker let og skummende. Tilsæt mælk under konstant omrøring.

2. Pisk fløden til let skum, og vend den i æggeblandingen.

3. Hæld iscremen på ismaskinen.

4. Fjern bunden fra flødebollerne, mos flødebollerne let sammen med en gaffel, og hæld dem i iscremen 5 min. før, isen er færdig.

5. Kugl evt. isen op, og servér i isvafler med en flødebolle på toppen. Du kan også servere isen med friske jordbær.

Tip: Dyp evt. vaflen i smeltet, mørk chokolade og derefter i kokosmel.

Se, hvad vi ellers skriver om: Runas madblog og Flødeboller