Fransk nougat med mandler, tranebær og citron fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Fransk nougat med mandler, tranebær og citron

Det er sjovt at lave sit eget slik, og man bliver afhængig af den seje konsistens og smagen af ristede mandler og pistacienødder.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
30. mar. 2015 | Mad | Hjemmet

På ferier i bl.a. Rom og Barcelona forvilder min mand sig ofte ind i butikker med fransk nougat og kommer ud med favnen fuld af lange stænger. Flere butikker sælger kun denne ene vare – til gengæld i alverdens kombinationer.

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ FLØDEBOLLER MED HINDBÆRSKUM - TRYK HER

Jeg har aldrig helt delt hans svaghed for fransk nougat, så som en lille udfordring har jeg prøvet at lave min egen variant med mandler, pistacienødder, tranebær og citronskal. Og den smager selvfølgelig langt bedre, når den er frisklavet. Citronskallen giver en god balance til alt det sukkersøde, så nu har jeg fået mig en ny slikfavorit.

Opskriften kræver et sukkertermometer, og det er en stor fordel at bruge en silikonemåtte til udrulning, da bagepapir let går i stykker.

Prøv at lave din egen favorit med f.eks. chokolade eller frysetørrede hindbær på toppen.

Ca. 50 stk.

Arbejdstid: 30 min.

Kogetid: ca. 10 min.

250 g hele mandler

25 g pistacienødder (usaltede) 

½ vaniljestang

40 g æggehvider (evt. pasteuriserede) 

40 g sukker

1 knsp. salt

50 g vand

150 g sukker

100 g glukose

100 g agavesirup (eller flydende honning) 

25 g tørrede tranebær

1 tsk. citronskal (økologisk)

1. Rist mandler og pistacienødder på en tør pande, til de får lidt farve. Tag dem af varmen.

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med æggehvider, sukker og salt i en skål. Pisk blandingen til en luftig marengs (8-10 min.)

3. Kog vand og sukker op, tilsæt glukose, og varm op til 140 grader. Tilsæt agavesirup, og kog op til 148 grader.

4. Hæld den varme sukkermasse i marengsen i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt i ca. 5 min.

5. Hæld massen ud på en silikonemåtte (eller bagepapir) drysset med flormelis. Drys mandler, pistacienødder, tranebær og fintrevet citronskal over, og ælt det ind i massen vha. måtten. Rul massen ud med en bagerulle (i ca. 2 cm’s tykkelse, og lad den køle helt af.

6. Skær den franske nougat ud i fine bidder med en brødkniv. Nougaten kan sagtens holde sig i 1 måned på køl.

Tip: Pak nogle stykker fint ind i cellofan, og du har en sød værtindegave.