Gæstekok: Kristian Nørlyng Leal laver koldskål med rabarberkompot
SPONSORERET indhold

Gæstekok: Kristian Nørlyng Leal laver koldskål med rabarberkompot

Af: Kristian Nørlyng Leal Foto: Frederikke Heiberg
31. maj. 2011 | Mad | ALT for damerne

Opskrift på: Koldskål med kammerjunkere og rabarberkompot

Kammerjunkere

2 æg

100 g sukker

50 g smør

300 g mel

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

½ tsk kardemomme

½ tsk vanilje


Rabarberkompot

500-600 g rabarber

300 g sukker

25 g ingefær

Koldskål

3 æg

3 spsk sukker

½ liter tykmælk

½ liter kærnemælk

1 spsk vanilje

1 citron, saften heraf

Sådan laver du kammerjunker

1. Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt det smeltede smør (afkølet).

2. Tilsæt mel, bagepulver, salt kardemommen og vanilje, og ælt dejen let sammen. Lad den stå i køleskabet i ca. 1 time.

3. Rul dejen ud i en lang pølse, skær stykker på 2 cm af, og rul stykkerne til små kugler.

4. Bag kuglerne i en forvarmet ovn ved høj varme i cirka 10 min.

5. Tag bollerne ud, og del den med en kniv, mens de stadig er varme.

6. Rist herefter kammerjunkerne færdige ved høj varme, indtil de har den rigtige farve, og lad dem køle ned.

Sådan laver du rabarberkompot

1. Vask rabarberne, og skær dem i stykker af ca. 1 cm. Kom rabarberstykkerne, sukker og ingefær i en gryde, og lad det simre over svag varme.

2. Rør og lad det simre videre til rabarberstykkerne er helt møre. Tag gryden fra varmen, og lad den køle lidt af.

Sådan laver du koldskål

1. Æggene deles, og æggeblommerne piskes skummende med sukkeret.

2. Bland æggemassen med tyk- og kærnemælken, og smag til med vanilje og sukkerblanding.

3. Æggehviderne piskes stive, og kommes i mælkemassen.

4. Rør forsigtig hele blandingen sammen til en luftig masse, imens citron tilsættes.

Servér den friske, skummende koldskål med det samme med kammerjunkere og rabarberkompot.

Så også opskrift på »Kærnemælkskoldskål.

Få mere inspritaion til lækker mad på »altfordamerne.dk.

Nøgleord til denne opskrift: koldskål, kammerjunker, rabarber, rabarberkompot, kompot, opskrift

.