Gæstekok: Nikolaj Løngreen laver suppe på høne og forårsruller
SPONSORERET indhold

Gæstekok: Nikolaj Løngreen laver suppe på høne og forårsruller

Af: Nikolaj Løngreen Foto: Frederikke Heiberg
17. dec. 2010 | Mad | ALT for damerne

Suppen

Ingredienser

1 kylling el. unghane

suppeurter:

1 løg, 1 gulerod, 1 porretop et par peber-korn, korianderfrø el.l.

2 gulerødder

1 squash

1 bundt forårsløg

2 røde pebre

½ knoldselleri

½ bakke champignon

½ lille spidskål el. hvidkål

2 fed hvidløg

1 spsk finthakket ingefær

2 limeblade

1 stængel citrongræs

soja.

Sådan gør du

1. Kog kyllingen i letsaltet vand med suppeurter til den er mør, ca. 50 min. Sigt suppen og lad den koge lidt videre. Pluk kødet og læg det i en skål med en smule suppe og dæk det over.

2. Klargør grøntsagerne. Skær gulerødder i tynde skiver eller små tern. Skær squash i tern, forårsløg i ringe, den grønne top i lange strimler og rød peber i strimler. Skær knoldselleri i tern og spidskål i tynde strimler. Lad champignon forblive hele. Skær hvidløg i tynde skiver og hak ingefær, limeblade og citrongræs meget fint.

4. Kom grøntsagerne i suppen i følgende rækkefølge: Champignon, forårsløgringe, gulerod, squash, hvidløg og knoldselleri. Kog forsigtigt i 5 min. og tilsæt herefter: Rød peber, kål, ingefær, limeblade, citrongræs og forårsløgtoppe.

5. Smag til med soja og server suppen rygende varm.

Forårsruller med kylling

20-30 stk.

Ingredienser

Kødet fra suppekyllingen

20-30 stykker forsrulledej i medium størrelse

1 løg

1 bakke champignon

½ kinakål

chili, efter smag

1 fed hvidløg

1 spsk finthakket ingefær

100 g jordnødder eller cashewnødder, hakket

1 bundt koriander, frisk

soja, efter smag

250 g glasnudler.

Sådan gør du

1. Pil og hak løg, skær champignon i skiver og kål i tynde strimler. Sauter med finthakket chili, hvidløg og ingefær og krydr med salt. Vend med det plukkede kyllingekød, nødder og grofthakket koriander i og smag til med soja. Kog glasnudlerne efter anvisning og vend dem i blandingen.

2. Pak fyldet i de let optøede dejplader. Der er næsten altid en god anvisning på pakken. Steg rullerne gyldne i rigeligt olie ved medium varme. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir inden servering.