Gæstekok: Sandra Pugliese laver lækre sunde pålægssalater
SPONSORERET indhold

Gæstekok: Sandra Pugliese laver lækre sunde pålægssalater

Af: Sandra Pugliese Foto: Frederikke Heiberg
04. mar. 2011 | Mad | ALT for damerne

Du elsker måske, ligesom jeg, cremede pålægssalater på et godt stykke rugbrød, men holder dig fra det. For man kan jo ikke både få en flad mave og spise sådan noget pålæg. Eller kan man? Selvfølgelig kan man det – hvis man laver dem som i disse opskrifter.
Jeg lover dig, at du aldrig mere har lyst til pålægssalat fra supermarkedets køledisk, når du har prøvet dem her. Og så kan de i øvrigt fint holde sig et par dage i køleskabet.

Tunsalat

Til 3-5 store stykker rugbrød

1 dåse tun i olie

½ rødløg, skåret i små tern

1/3 squash, svarende til 1 dl, skåret i små tern

1 lille æble, uden kernehus og skåret i små tern

½-1 spsk dild, finthakket

1 spsk god øko-mayonnaise

2-3 spsk græsk yoghurt 10 %

1 tsk citronsaft – evt. mere, når der smages til

ca. ¾ tsk mild havsalt eller urtesalt

6-7 kværn peber

evt. fishsauce.

Hæld olien fra tunen, og mos den med en gaffel. Bland alle de øvrige ingredienser i. Start med 2 spsk yoghurt og tilsæt den sidste, hvis du synes, den skal være mere cremet. Smag til med salt, peber, evt lidt fishsauce (for at tilføje smagen umami, der fremhæver alle de andre smage i en ret).

Æggesalat

Til 3-5 store stykker rugbrød

4 hårdkogte æg (kogt 8-10 minutter, finthakkede)

1 spsk god øko-mayonnaise

1-2 spsk græsk yoghurt 10 %

1 lille æble med skræl, uden kernehus, skåret i små tern

3-4 stk cornichoner, finthakkede

½ squash skåret i små tern, ca. 2 dl

1 lille bakke karse

¼ tsk karry

ca. ¾ tsk mild havsalt eller urtesalt

3-4 kværn sort peber.

Bland alle ingredienserne, smag evt. til med ekstra salt og peber.

Italiensk salat

Til 4-6 store store stykker rugbrød – og mere, hvis det spises med andet pålæg under

200 g gulerod, i små tern

200 g knoldselleri, i små tern

200 g kartoffel, kogt, helst dagen før, i små tern

200 g ærter, frosne, optøet ved at hælde kogende vand over

1 spsk god øko-mayonnaise

2-3 spsk græsk yoghurt 10 %

Citronsaft, til at smage til med

Salt, friskkværnet peber til at smage til med.

Kom gulerods- og selleriternene i letsaltet, kogende vand, og kog dem et par minutter, til de er ’al dente’ dvs. møre, men stadig med bid i. De må endelig ikke få for meget, så bliver salaten smattet og kedelig. Lad dem køle af, og bland med alle de andre ingredienser, smag til med citronsaft, salt og peber.