Gæstekokken Søren Ejlersen laver gulerodssuppe.
SPONSORERET indhold

Gæstekokken Søren Ejlersen laver gulerodssuppe.

Af:: Camilla Folsach Madsen Foto: Columbus Leth
10. aug. 2011 | Mad | ALT for damerne

Arabisk gulerodssuppe med dukkah

Tilberedningstid: ca. 30 min
Antal personer: 4

Suppe:

1 kg gulerødder
1 løg
2 spsk olie
1 kanelstang
2 tsk korianderfrø
1 liter vand
frisk eller tørret chili
½ dl saft af appelsin(er)
salt
peber
evt. sukker

Tilbehør:
1 dl drænet yoghurt

Dukkah
1 spsk spidskommen
2 spsk korianderfrø
1 spsk kanel
1 spsk sort peber
2 spsk sesamfrø
2 spsk hasselnødder
mynte eller timian
salt

Lav først krydderiblandingen dukkah ved at riste krydderierne på en tør pande. Nødderne rister du i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Husk at hold øje med dem. Blend derefter alle ingredienserne groft og smag til med krydderurter og salt.

Lav så suppen:  Skær gulerødder og løg i grove stykker. Sautér i olie med kanel og koriander. Hæld vand og chili ved, og lad suppen simre i 45 minutter, til gulerødderne er helt møre. Fjern kanelstangen og blend suppen. Den skal være lidt tyk. Smag til med appelsinsaft, salt, peber, sukker, chili m.m.

Server suppen med yoghurt og dukkah.