Græskar
Foto: VK Stock
BoligLiv

Græskar

Græskar-æble marmelade og varm æbledrik

Nyd en nybagt bolle med græskar-æble marmelade på og en varm æbledrik - uhm!

Af Nicoline Olsen og Aarstiderne 26.okt.2015 Mad



GRÆSKAR-ÆBLE MARMELADE
Perfekt til nybagte pandekager og lune boller.

 

1 græskar på ca. 1 kg
400 g æbler
ca. 500 g sukker
1 tsk. fennikelfrø, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 lille knold ingefær, revet
salt og peber
evt. honning

1. Flæk græskarret, og skrab kernerne ud. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i små tern. Skær æblerne i små tern.

2. Kom græskar og æbler i en gryde, drys sukker over, og kom knuste krydderier og ingefær ved. Lad det koge, til græskar og æbler er helt møre. Køl af. Du kan selv regulere smagen, så din marmelade bliver lige tilpas sød og krydret ved at smage til med ekstra sukker og/eller krydderier.

3. Hæld den kogende marmelade på skoldede glas, og opbevar i køleskab.


VARM ÆBLE-KANEL DRIK
Du kan presse din egen æblesaft på saftpresser, hvis du er heldig at have sådan en, men ellers køber du bare en god en.

(6-8 pers.)
2 liter friskpresset æblesaft - fra karton eller hjemmelavet
1 kanelstang
5 nelliker
1 knivspids stødt kardemomme

Varm saften op med kanelstang, nelliker og kardemomme, til det simrer og kardemommen er opløst. Fortynd med lidt vand, hvis saften er for kraftig. Server den sammen med snasket kanelsnegl!

► SE OGSÅ: (U)hyggelig halloween: 8 skræmmende lækkerier
► SE OGSÅ:
10 nemme ideer til halloween
► SE OGSÅ: To lækre efterårssupper


Henter...