Guide til veganske burgere: Her finder du de bedste plantebaserede burgere i Odense

Guide til veganske burgere: Her finder du de bedste plantebaserede burgere i Odense

Er du også en af dem, der gerne vil have et grønt og plantebaseret alternativ, når du skal sætte tænderne i en stor saftig burger? Så læs med her, hvor vi guider dig til at finde den bedste planteburger i Odense.

I samarbejde med PlanteVækst, der er en NGO, der arbejder for at fremme plantebaseret mad og plantebaserede produkter i Danmark har ALT.dk samlet en guide til de bedste plantebaserede burgere i Odense. Læs med her og find din nye grønne favorit på burger-kortet:

Odense Kosmos.jpg

Café Kosmos er det sted, man tager hen i Odense når man går efter 100% vegansk og økologisk mad. Café Kosmos har netop vundet prisen “Årets Veganske Spisested 2020”, og det er en pris, som de faktisk også vandt sidste år. Kosmos er en café med bæredygtighed i hjertet og lækkerhed på tallerkenen. De byder på bønnebøf (med eller uden mexi-tema) og selleribøf a la fiskeburger. Tag endelig børnene med, de har en burger specielt til dem også.
Cafe Kosmos, Lottrupsgård 1 i Odense

Odense Let's B Frank.jpg

Let’s Be Frank er en indbydende bod i et af Odenses street food markeder. Fra det lille køkken kan du få en plantebaseret version af den berømte Philly Cheese Steak, allerede et kæmpe hit på de sociale medier. Eller vælg en af de andre burgere der kommer i vegansk brioche, fuldkorn eller glutenfri bolle, og få den fyldt med enten soya eller seitan. Og hvis du stadig ikke er overbevist, så skulle du høre om deres ambitiøse bæredygtighedsprincipper, der ville gøre Gretha Thunberg stolt!
Let’s Be Frank, Arkaden Streetfood i Odense

Odense Cafe Chino.jpg

Café Chino er indbegrebet af hygge. Her er en klassisk dansk café, med dæmpet belysning og smil på serveringen. Café Chino er et sted, der går op i burgere, og har selvfølgelig også én til dig, der vil vælge planterne til. Spørg efter deres veganske burger, sæt dig tilbage, og nyd omgivelserne.
Café Chino, Brandts Passage 6 i Odense

Odense Burger Anarchy.jpg

Burger Anarchy er hjemmet for de nytænkende burgernørder. De har taget navnet Anarchy, siger de, fordi tænker langt videre end den klassiske burger. Det er da også tydeligt, at her går de op i burgere; de opsøger de bedste råvarer og smage fra hele verden. I skrivende stund har de veggie burger med dansk efterårsgrønt, som kan laves vegansk ved at udskifte mayo, og vælge en glutenfri bolle.
Burger Anarchy,  Storms Pakhus Streetfood, Gravene 2 i Odense

Odense Burger Shack.jpeg

Burger Shack Den Aarhusianske burgerkæde har også mad til plantespiserne, nu har de udover deres egen plantebøf lanceret Beyond Burger. Spørg efter at få dem veganske, så laver de dem sådan. En ekstra grund til at vælge Burger Shack er deres bæredygtighedsprincip, der indebærer vindstrøm og madspildssikring.
Burger Shack finder du både i Vintapperstræde 6 og i Englandsgade 2 i Odense

Vi mangler noget...
Den her guide er til Odense, men vi tror på, der findes flere fantastiske plantebaserede burgere - både i Odense og andre steder i Danmark. Så hjælp os med at opdatere guiden og lave flere; skriv til PlanteVækst på Facebook eller Instagram. Tak for din hjælp!

SE OGSÅ: Plantebaseret burgerguide til København

Om PlanteVækst: PlanteVækst arbejder non-profit for at fremme plantebaseret kost ved at samarbejde med virksomheder, kokke og influenter om at sætte fokus på lækker plantemad. Find mere viden og inspiration på plantevaekst.dk

 

610x200_woordy_knap2.jpeg