Her er de 11 ting, vi drak mest i 2020, i følge ALT.dk
Foto: Fra ALT.dk Her er de 11 drinks, smoothies og meget mere, som I har klikket mest på her på ALT.dk i 2020.

Her er de 11 ting, vi drak mest i 2020, i følge ALT.dk

Det kan vel efterhånden ikke komme som nogen stor overraskelse, at 2020 blev året, hvor mange af os gik i køkkenet og bagte som aldrig før. Det gav sig udslag i en kæmpe boom i søgningerne på bageopskrifter på nettet, og selvfølgelig også her på ALT.dk, hvor brusebadsboller, kærnemælkshorn og snobrød toppede trafiklisterne i foråret.

Men var det så kun ovnene, der var i fuld gang rundt om i de små hjem i året, der gik? Ikke helt… for hen over sommeren og efteråret kom også de våde varer i spil. Og det var ikke kun i form af drinks og cocktails… Faktisk blev det en helt særlig drik, som også indeholder en form for familieudflugt, der endte på toppen af vores liste i år. Og på en stærk andenplads endte et kaffe-fænomen, som de færreste af os havde hørt om, dengang 2020 startede. Kan du gætte, hvad det er? Hvis ikke så må du scrolle dig hele vejen igennem listen over ’De 11 ting vi drak mest i 2020 ifølge ALT.dk’.

Her er de 11 ting vi drak mest i 2020 i følge ALT.dk

011-hvid-sangria.jpg

Nummer 11: En skøn sød sommerdrik: Hvid sangria

Da sommeren (endelig) kom, trængte vi vist alle sammen til noget at styrke os på, så derfor strøg denne lette og forfriskende sommerdrik direkte ind på en 11. plads på vores liste. 

010-power-smoothie.jpg

Nummer 10: Nem og lækker morgenmad at have med på farten: Powersmoothie

Selvom mange af os ikke skulle så mange steder hen i løbet af foråret, så kom denne nemme og lækre morgensmoothie to go ind på en flot tiende plads på listen. De fleste af os havde vist brug for lidt ekstra power og det er der i Chris MacDonalds lækre nemme smoothie. 

009-dalgona-kaffe-med-nutella.jpg

Nummer 9: Dalgona-kaffen… nu med Nutella

Den superpopulære Dalgona kaffe, eller blogger-kaffen, som mange har døbt den, gik sin sejrsgang på de sociale medier i foråret og endte selvfølgelig også på vores liste. Men lige som vi gik og troede, at den lækre kaffe med den flotte fluffy skum på toppen ikke kunne blive bedre, dukkede den op i ny fantastisk variation – nemlig med Nutella! Denne nyskabelse af den lækre Dalgona-kaffe stryger direkte ind på en niendeplads på vores liste. 

008-alkoholfri-drinks.jpg

Nummer 8: Sommerens bedste drinks… uden alkohol

At det ikke kun var alkohol, vi trængte til, da sommeren kom, viser denne listes ottendeplads med al tydelighed. For her finder vi sommerens lækreste drinks – mojito, sangria og cider – i alkoholfri versioner. 

007-5-powersmoothies.jpg

Nummer 7: Energiboostet vi trængte til

Som året skred frem, blev det mere og mere nødvendigt at få tilført lidt energi udefra, og her kommer vores listes syvendeplads til sin ret. Her finder vi nemlig 5 powerdrikke, der styrker kroppen. Lækre juicer og smoothies med masser af power og vitaminer var åbenbart præcis det, der skulle til. 

006-australsk-iskaffe.jpg

Nummer 6: Iskaffen fra down under

Den gode gamle australske iskaffe lavet med danskvand, er en klassiker her på ALT.dk – og også i år hoppede nye og gamle fans med på bølgen og afprøvede iskaffen med et friskt boblende pust af iskold danskvand. Og ja, det lyder lidt underligt, men det er altså virkelig godt. Og måske netop derfor, endte iskaffen fra down under på en flot sjetteplads på vores liste. 

005-power-smoothie-med-spinat.jpg

Nummer 5: Den grønne powersmoothie

At ny energi og vitaminer stod højt på manges liste oven på et forår med måske lidt for lidt træning og ALT for mange kanelsnurrer, er vores femteplads på listen et godt eksempel på. Der var mange, der havde brug for en powerdrik med spinat og avocado. 

004-rabarbermojito.jpg

Nummer 4: Den iskolde og stærkt vanedannende rabarbermojito

En af vores – og altså tydeligvis også dine - absolutte favoritter, mojitoen med den hjemmelavede rabarbersirup endte på en flot fjerdeplads over de drikke, vi drak mest i 2020. Og det forstår vi godt – den iskolde rabarbermojito er stærkt vanedannende og smager skønt på en varm sommerdag. Og så er farven HELT fortryllende…

003-aperol-spritz.jpg

Nummer 3: Vi tog aperitiffen derhjemme i stedet for på ferien

De fleste af os har for længst opdaget, at en Spritz er den perfekte velkomstdrink før middagen eller en lækker eftermiddagsforkælelse på en varm sommerdag. Og da mulighederne for at rejse blev stærkt begrænsede, flyttede vi italienernes foretrukne velkomstdrink hjem i stuen eller på terrassen. Det kan ses på vores liste, hvor Aperol Spritzen suser ind på en flot tredjeplads. 

002-dalgona-kaffe.jpg

Nummer 2: En spøjs koreansk iskaffe med skum… masser af skum

Den koreanske Dalgona kaffe var lige pludselig overalt på de sociale medier, og var åbenbart præcis det, vi trængte til på hjemmekontoret i foråret. I hvert fald strøg iskaffen med det lækre skum på toppen direkte ind på en flot andenplads på vores list. 

001-hyldeblomstsaft.jpg

Nummer 1: Forsommerens guld på flasker

En elsket klassiker her på ALT.dk – den skønne hjemmelavede hyldeblomstsaft endte i år med at tage en suveræn førsteplads på vores liste. Vi tænker, at det har været et kærkommet afbræk for mange af os at komme ud i den fine forsommer og plukke de spæde hyldeblomster. Og forvandle dem til lækker hyldeblomstssaft derhjemme. En kombination, der gik rent ind – både hos jer og her på listen over de ting, vi drak mest i 2020. 

Vi glæder os til at se, hvordan listen tager sig ud, når 2021 er slut og ønsker dig og dine et rigtigt godt nytår!

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister og Drinks