En nykåret danmarksmester i chokolade.
SPONSORERET indhold

Hjemmelavede bountybarer med lakridstrøfler

Mette Lokjær Pedersen her netop vundet guld ved Danmarksmesterskaberne i chokolade for kokke. Få her hendes opskrift på hjemmelavede bountybarer med lakridstrøfler.

Af:: ALT for damerne
09. maj. 2012 | Mad | ALT for damerne

Bountybarer

 

Ingredienser:
250g fløde 
125g kokosmel
75g sukker
65g hvidchokolade
4g husblas
Mørk chokolade til dypning

Fremgangsmåde:
Husblassen lægges i blød i koldt vand. Fløde, kokosmel og sukker koges til en tyk masse, tilsæt chokoladen og derefter den udblødte husblas.

Massen kommes i en bøtte med bagepapir til næste dag.

Dagen efter skæres massen i passende stykker og dyppes i mørk chokolade

 

 
Lakridstrøffel

Ingredienser:
25g piskefløde
20g sukker
10g lakridspulver + ekstra til at rulle i
200g lys chokolade
15g solbær likør
Salmiaksalt efter smag

Fremgangsmåde:
Kog fløden, lakridspulver og sukkeret op, og afkøl det til 45 grader. Det hældes over den smeltede chokolade. Bland massen godt. Tilsæt solbærlikør og smag til med salmiaksalt.

Trøffelmassen hældes på en plade eller bøtte med bagepapir. Afkøles i et koldt sted i 4 timer.

Deles i ønskede størrelse og rulles til kugler. Stilles på køl i ca. 10 minutter.

Vend kuglerne i lys chokolade og rul dem i lakrids pulver.


Få flere opskrifter her.