Hjemmerørt mayonaisse
SPONSORERET indhold

Hjemmerørt mayonaisse

Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur, inden du går i gang med denne lækre hjemmerørte mayonaisse.

Foto: Columbus Leth
16. mar. 2015 | Mad | BoligLiv


Hjemmerørt mayonaisse

Tid: ca. 10 min.
(Ca. 2 dl)
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk. sennep
2 dl smagsneutral olie
salt og peber
saft af ½ citron


1. Pisk æggeblommer med sennep i en skål.


2 . Tilsæt olien dråbevis, mens der piskes til en tyk mayonnaise. Det er vigtigt, at olien tilsættes meget forsigtigt, så mayonnaisen ikke skiller.


3. Konsistensen skal være tyk og cremet.


4. Smag mayonnaisen til med citronsaft, salt og peber. Mayonnaisen holder sig i op til en uge, hvis den opbevares i et glas med låg i køleskabet.

TIP
Hvidløgsmayonnaise – tilsæt 2 fed presset hvidløg
Estragonmayonnaise – tilsæt hakket frisk estragon efter smag
Chilimayonnaise – tilsæt 2 spsk. sød chilisauce


Sprøde fritter til din mayo
Tid: 30 min. plus hviletid
(4 pers.)
4 store bagekartofler
1 liter olie til fritering
flagesalt

1. Skyl kartoflerne, og skær dem i grove stave til pommes frites.

2. Kom kartoflerne i en gryde med vand, og kog i ca. 8 min. De skal ikke koge ud. Afdryp kartoflerne på et viskestykke, så de er godt tørre, inden de skal i olien.

3. Varm olien i en gryde, og steg nu kartoflerne lidt ad gangen – 5-7 min. Tag dem op med en hulske, efterhånden som de er stegt færdige. Lad dem afdryppe på et stykke fedtsugende papir, og drys med salt.


► SE OGSÅ: 7 lækre opskrifter med skaldyr og muslinger

► SE OGSÅ: Perfekt hjemmelavet bearnaise

► SE OGSÅ: Hjemmelavet luftig chokolademousse