Rød, gul eller grøn? Hvor klimabelastende er din mad?
SPONSORERET indhold

Rød, gul eller grøn: Hvor klimabelastende er din mad?

Ja, oksekød belaster miljøet, men hvad med ost, mælk, chokolade og frugt? Se hvor stort aftryk din mad sætter på klimaet, fra den bliver produceret til den ender i dit supermarked.

Af:: Matilde Hansen og Charlotte Wendt Jensen Foto: Getty Images
28. okt. 2019 | Mad | Fit living

Miljøvenlig madpyramide – sådan skal du i grove træk spise for at passe på både dig selv og miljøet:

klimapyramide.jpg

RØD: Oksekød, lam, importeret fisk, ost og animalsk fedtstof. (8-20 kg CO2)

GUL: Kylling, svin, fisk og importeret frugt og grønt. (2-8 kg CO2)

GRØN: Primært grove gryn, fibre, dansk grønt i sæson og proteiner fra mælk, yoghurt og æg. (0-2 kg CO2)

Pssst - har du lyst til at blive klogere på dit CO2-aftryk, så læs mere her...

Se vores tabel og find ud af om din mad er grøn, gul eller rød i klimabelastnings pyramiden:

klimabelastning-roed.jpg

RØD
1 KG LAMMEKØD = 21,4 kg CO2
1 KG HUMMER = 20,2 kg CO2
1 KG OKSEKØD = 13,9 kg CO2
1 KG SMØR = 10,6 kg CO2
1 KG OST 31 % = 9,6 kg CO2
1 KG FETA 20 % = 8 kg CO2

klimabelastning-gul.jpg

GUL
1 LITER FLØDE 38 % = 5,3 kg CO2
1 KG SVINEKØD = 4,6 kg CO2
1 KG KYLLING = 3,2 kg CO2
1 KG CRÈME FRAICHE 18 % = 3,1 kg CO2
1 LITER APPELSIN JUICE = 3,1 kg CO2
1 KG FLØDEIS = 2,8 kg CO2
1 KG CHOKOLADE = 2,7 kg CO2
1 KG SLIK = 2,3 kg CO2
1 KG TOMATER = 0,8 kg CO2

klimabelastning-gron.jpg

 

Anbefalet til dig