Hyldeblomstsaft uden atamon fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Hyldeblomstsaft uden atamon

Hjemmelavet hyldeblomstsaft slår den købte med flere længder.

Af:: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
13. jul. 2015 | Mad | Hjemmet

Over taget på vores cykelskur, blomstrer den smukkeste hyldeblomstbusk og sender den mest vidunderlige sommerduft ned i gården.

Prøv også min opskrift på sandwich med hyldeblomstis - TRYK HER

For at få fat i de hvidgule blomsterskærme må man først kravle op på plankeværket og derefter op på taget af cykelskuret. Men hvad gør man ikke for at lave sin egen hyldeblomstsaft?
Heldigvis er jeg gift med lidt af en gentleman, der sætter stor pris på netop hyldeblomstsaft. Så han plukkede fluks en ordentlig buket hyldeblomster.
At gårdens børn nu synes, det kunne være sjovt at kravle rundt på cykelskurets tag, er en helt anden ting…

Ca. 1½ liter ufortyndet saft:
Arbejdstid: 15 min.
Trækketid: 2-3 dage

25 hyldeblomstskærme
3 citroner
(øko)
½ vaniljestang
1 liter vand
475 g rørsukker
Ved servering:
isterninger og evt. mynte


1. Ryst hyldeblomsterne for evt. smådyr − de skal ikke skylles, da smagen så forsvinder.

2. Kom hyldeblomsterne i en stor skål. Pres saften af 2 citroner over, skær den 3. i skiver, og læg skiverne i skålen.

3. Flæk vaniljestangen, og læg den i skålen.

4. Bring vand og sukker i kog, og rør, til sukkeret er opløst.

5. Hæld sukkerlagen over hyldeblomster og citronskiver, og lad det afkøle på køkkenbordet.

6. Sæt skålen tildækket i køleskabet i 2-3 døgn.

7. Sigt saften fra, og hæld den på rengjorte flasker. Opbevar dem i køleskabet og fortynd i forholdet ca. 1:4, evt. med danskvand. Kom isterninger og evt. lidt mynte i ved servering.

Tip: Saften kan holde sig i ca. halvanden uge på køl, da der ikke er atamon i.