sponsoreret indhold
Ideel frokost: rugbrødssandwich med hamburgerryg, ærtepuré og svampepesto
SPONSORERET indhold

Ideel frokost: rugbrødssandwich med hamburgerryg, ærtepuré og svampepesto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Opgrader frokosten på arbejdet med en sprød rugbrødssandwich med hamburgerryg, ærtepuré og svampepesto. Den ikke bare smager godt – den er også virkelig nem at lave.

23. sep. 2021 | Mad | Den Grønne Slagter
1

Ingredienser

  • 2 skiver rugbrød
  • 3 skiver hamburgerryg fra Den Grønne Slagter
  • ½ kugle mozzarella
  • En lille håndfuld feldsalat

Svampepesto

  • 250 g blandede svampe (du kan bruge alle spisesvampe)
  • 60 g valnødder
  • 1 dl olivenolie (neutral olie kan også bruges)
  • 1 skalotteløg
  • 100 g parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 1 spsk. neutral olie

Ærte-persille-puré

  • En pose frosne ærter
  • Et bundt persille
  • 3 spsk. cremefraiche
  • Salt og peber
  • Saften fra en halv citron

Den hjemmesmurte madpakke til frokosten på jobbet behøver ikke udelukkende stå på lunken leverpostej eller en halvkedelig gulerod. For du kan faktisk ganske hurtigt sætte ekstra kulør på din hjemmesmurte madpakke. Lad dig f.eks. guide af denne opskrift på den lækreste rugbrødssandwich med hamburgerryg, ærtepuré og svampepesto, der ikke bare er er en nem løsning til frokosten på arbejdet, men som også får dine smagsløg til at danse.

FREMGANGSMÅDE

Svampepesto

  • Rist valnødderne gyldne på en tør pande. Tag dem af, og lad dem køle ned.
  • Kom olien på panden, og hak løg og hvidløg fint.
  • Steg løg og hvidløg. De skal ikke tage for meget farve.
  • Tag løgene af panden, og kom lidt frisk olie på.
  • Rens svampene, hvis de ikke allerede er det. Der må ikke være spor af jord. Skær svampene i skiver eller mindre stykker, og rist dem på panden. De skal falde lidt sammen og være stegt gyldne.
  • Kom valnødder, løg, hvidløg, svampe, olivenolie, parmesan, salt og peber i en blender, og blend, til konsistensen er smørbar. Den må ikke være for flydende.

Ærte-persille-pesto

  • Kom ærterne i en kasserolle med kogende vand, og giv dem et opkog sammen med persillen.
  • Si vandet fra ærterne og persillen.
  • Kom kogte ærter, persille, cremefraiche og halvdelen af saften fra citronen i en blender, og blend til en smørbar konsistens.
  • Smag evt. til med mere citronsaft og salt og peber. Pureen må gerne være til den syrlige side.

Samling af sandwichen

  • Rist de to skiver rugbrød på den ene side.
  • Fordel hhv. svampepesto og persille-ærte-pesto på hver sin ristede side af rugbrødet.
  • Kom feldsalat på siden med svampepesto – det er den nederste del.
  • Riv den halve kugle mozzarella i store, flade stykker, og lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Kom herefter osten oven på salaten.
  • Placer tre skiver hamburgerryg oven på osten, og afslut med den sidste skive rugbrød med persille-ærte-puré.

Velbekomme.