opskrift iskaffe med citron

Foto: Nespresso Sommerens bedste iskaffe er med… citron. Og du får opskriften lige her...

Sådan laver du iskaffe med citron

Kaffeeksperten forklarer: Derfor skal du komme citron i din iskaffe

Kombinationen af kold kaffe og citron er måske ikke det første du tænker på, når du gerne vil nyde en forfriskende iskaffe. Men det er faktisk slet ikke en dum ide at kombinere de to ting...

Vi har spurgt kaffeeksperten Niels Østergaard om, hvorfor i alverden det er en god ide at kombinere to så forskellige ingredienser som kaffe OG citron. Her løfter han sløret for, hvorfor citron i iskaffen kan være en god ide.

"Det lyder overraskende, at citron kan være en god ide i iskaffe, men det er simpelthen et godt match af komplimenterende smag", siger Niels Østergaard, der er udover at være kaffeekspert også er kaffeambassadør for Nespresso.

Og eftersom han har brygget en hel del mere iskaffe, end vi nogen sinde kommer til, så tænker vi, at han må vide, hvad han taler om. 

“I kaffe er der syre og syrlighed naturligt til stede, men når kaffen afkøles, bliver syrligheden mere afrundet. Citron giver derfor mening i kold kaffe/iskaffe, fordi den komplimenterer den syrlighed, som allerede er tilstede i kaffen”
Niels Østergaard, kaffeekspert & kaffeambassadør for Nespresso

Hvis du selv vil give dig i kast med at brygge den lækre og friske iskaffe med citron, eller en Mazagran, som den også kaldes, så finder du opskriften nederst på siden. For selvom det lyder ret mærkeligt, så skal det da næsten prøves, ikk'?

Sådan laver du iskaffe med citron

Ingredienser:
20 ml sirup
20 ml citronsaft
20 ml koldt vand
Isterninger
1 kop god stærk kaffe

Sådan gør du:

  1. Hæld siruppen i bunden af et glas
  2. Bland citronsaft og vand og hæld det forsigtigt over siruppen
  3. Fyld isterninger i glasset
  4. Tilsæt den varme kaffe og rør rundt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Iskaffe

610x200_woordy_knap2.jpeg